Hertens Troef buigt voor Manilli Vanilli in interclub: “Werden letterlijk afgetroefd”

De eindwinnaars glunderen, de hoofdprijs gaat voor één jaar naar café Dudu in Heule. (foto KD)
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

In café Den Hert is maandag de laatste kaartavond van het Heulse Interclub Kampioenschap gehouden. De drie kaartersclubs van Heuleplaats – Hertens Troef, Kameegoan en Manilli Vanilli – streden voor de wisseltrofee. De trofee gaat voor een jaar naar Manilli Vanilli, van café Dudu.

Het interclubkaarting kreeg een onverwacht einde. Tot de aanvang van de laatste speeldag stond kaartersclub Hertens Troef van café Den Hert aan de leiding. In de laatste rechte lijn naar de beheerde trofee kreeg die het zwaar te verduren. Manilli Vanilli, de club met als thuisbasis café Dudu, had haar beste spelers afgevaardigd. Met succes. Ze wonnen liefst de helft van alle spellen. Daardoor werd Manilli Vanilli de grote winnaar van de avond en meteen ook de eindwinnaar van deze ‘competitie van de vriendschap’. De wisseltrofee mag nu een jaar in café de Dudu pronken.

Druk nagekaart

Na de afstraffing van Hertens Troef, de klinkende overwinning van Manilli Vanilli en de afgang van uitredend kampioen Kameegoan, van café Kameleon, die dit jaar laatste is, werd er nog druk nagekaart aan de toog. De drie clubs zijn alvast allen kampioen in sfeer en gezelligheid.

Het interclubkampioenschap bestaat uit zes kaartavonden. Ieder café neemt twee avonden voor zich. De clubs sturen elk acht spelers. Secretaris Walter Deleu is het wakend oog en leidt alles in goede banen.

Walter is behalve secretaris van deze competitie ook lid van Hertens Troef. “Het is een plezante competitie. Je leert er elkaar kennen in een vriendschappelijke sfeer. Dit jaar zijn we afgetroefd door Manilli Vanilli. We stonden van het begin tot het einde aan de leiding, maar gaan kopje onder in de laatste rechte lijn. Ze zijn waarschijnlijk op hoogtestage geweest”, lacht Walter.

Een goeie kaarter heeft volgens Walter drie eigenschappen: “Je moet het spel kunnen volgen, slim spelen en een dosis geluk hebben bij het delen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier