Chiro Aalbeke organiseert voor de eerste keer een valentijnsmarkt

De aspi’s van Chiro Aalbeke tijdens hun kamp vorige zomer. © SVD
Redactie KW

Op zaterdag 17 februari pakt Chiro Aalbeke uit met de eerste editie van de ‘Valentijnsmarkt’. Zelfgemaakte kaartjes, versgebakken koeken en een kampvuur worden gecombineerd met valentijnsoptredens van de leden. De opbrengst van de markt gaat naar het zomerkamp en spelmateriaal.

Normaal gezien organiseert Chiro Aalbeke om de twee jaar een groepsfeest waar de leiding een toneelstuk brengt dat leden aanvullen met dansjes. Dit jaar steekt de leiding dat concept in een nieuw jasje.

Te weinig leiders

“Momenteel zijn we met te weinig leiders om tijdens ons toneel ook voldoende mensen over te hebben die kunnen letten op de leden. We hebben daarom een nieuw idee uitgewerkt. Eerst dachten we aan een kerstmarkt, maar we hebben het omgedoopt naar een valentijnsmarkt”, klinkt het bij groepsleidster Rune Chiers (19).

Om 16.30 uur opent de valentijnsmarkt de deuren en kunnen de bezoekers langsgaan bij de verschillende kramen aan de loods van de Chiro in de Luingnestraat. “Onze kookploeg voorziet hamburgers en de leden maken kaartjes om te verkopen. Ook zijn er verschillende drankopties en wie wil, kan marshmallows smelten boven het kampvuur”, gaat Rune verder. Daarnaast brengt elke afdeling een dans binnen het thema Valentijn. De lancering van een nieuw concept brengt wat spanning met zich mee, maar de leiding heeft er vertrouwen in. “We hebben alles goed geregeld, dus we gaan ervan uit dat het een geslaagde avond zal zijn. Aangezien de markt buiten plaatsvindt, zijn we weersafhankelijk. We hopen dat het droog blijft, maar in het slechtste geval kunnen we de markt verhuizen naar onze loods.”

Opbrengst

De opbrengst van de valentijnsmarkt gaat volledig naar de honderd leden van Chiro Aalbeke. “De winst investeren we deels in nieuw spelmateriaal. De rest gaat naar ons kamp. In juli trekken we tien dagen naar Steinbach in Luxemburg en we willen de kampprijs zo laag mogelijk houden”, sluit Rune af. (Siel Vandorpe)

Valentijnsmarkt op 17 februari vanaf 16.30 uur.

https://www.facebook.com/events/1427231151192321

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier