Beernemse Landelijke Gilde organiseert wandeltocht: “Zo weten de leden dat we nog bestaan”

© AVH
© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De Landelijke Gilde van Beernem heeft zondagmorgen voor het eerst weer een (mini-) ‘evenement’ georganiseerd. De vereniging organiseerde een wandeling voor haar leden en alles verliep coronaveilig.

Het was al even geleden dat de leden van de Landelijke Gilde elkaar opnieuw zagen, reden te meer om alsnog eens iets te organiseren: “We hebben online vergaderd en bij alle leden een formulier in de bus gestoken”, klinkt het bij de organisatoren. Zondagmorgen stelden ze zich op aan de kerk in Oostveld, van daar vertrok de wandeling van zes of acht kilometer. “We hebben ook een zoektocht aan de wandeling verbonden. Bovendien was er bij de start en aankomst een drankje te verkrijgen, tussendoor kon er ook eens gesneukeld worden”, klinkt het.

Een dertigtal wandelaars kwam in de voormiddag al langs. Ook in de namiddag was de wandeling door het schitterende weer een succesverhaal. De bedoeling van de wandeling was vooral om de leden nog eens, coronaveilig welliswaar, samen te brengen: “Echt samen zijn, was het niet, want wandelen gebeurde telkens in kleine groepjes. Maar iedere wandelaar passeert eens aan onze tafel aan de start, waardoor we iedereen nog eens zien. Het is minimaal, maar toch iets. Op die manier weet men dat we nog bestaan”, besluiten de organisatoren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.