Verbroederingsfeest met trappistenbier Westvleteren in Zwevegem

Feest in Zwevegem met het beste bier van de wereld. © GJZ
Redactie KW

Het coronavirus zorgt ervoor dat Zwevegem Kermis dit jaar niet kan doorgaan. Toch zal er gefeest worden… en dan nog met het beste bier van de wereld.

Chiro, KAJ, KSA en de pastorale eenheid slaan historisch de handen in elkaar en organiseren het tweede weekend van september ‘Verbroederingsfeesten’. Het is trouwens de eerste keer dat de jeugdbewegingen samen iets organiseren.

“Dankzij de trappisten van de Sint-Sixtusabdij kunnen we het beste bier ter wereld (Westvleteren blond en Westvleteren 12°, red.) serveren op het Toyeplein. Bij regenweer zouden we dit in de Sint-Amanduskerk doen”, zegt pastoor Decuypere, trekker van het initiatief.

Band met Zwevegem

De paters hadden heel lang een sterke band met Zwevegem via broeder Marcel, een rasechte Zwevegemnaar en hun ‘kleermaker’.

“Niet enkel de unieke uitzondering om trappisten van de abdij van Westvleteren te mogen schenken, maar ook de historisch eerste samenwerking tussen onze Zwevegemse jeugdbewegingen maakt dat we een waardige vervanger kunnen bieden voor Zwevegem kermis”, aldus EH Decuypere. (GJZ)

Het feest vindt plaats op zaterdag 12 september van 14 tot 24 uur en op zondag 13 september van 14 tot 20 uur. Er is kinderanimatie van 14 tot 18.30 uur en er zijn ook frisdranken te krijgen. Het hele event verloopt volgens de huidige coronamaatregelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier