Verbroederingscomité Roesbrugge – Saint-Victor de Buthon vertoont film ‘Bon Dieu 2’

De leerlingen van de hoogste graad van VBS De Krekel, juf Sofie, Willy Neuville, Roger Benauwt, Geert Six en Johan Haghedooren nodigen je graag uit op de filmvertoning Bon Dieu 2. © MD
Redactie KW

Vrijdag 31 januari om 20 uur organiseert het Verbroederingscomité Roesbrugge – Saint-Victor de Buthon een vertoning van de Franse film ‘Bon Dieu 2’ in de Sint-Martinuskerk in Roesbrugge. De opbrengst dient om hun wederzijdse bezoeken mee te financieren.

Roesbrugge is al 40 jaar verbroederd met het 410 kilometer verderop gelegen Franse Saint-Victor de Buthon. De gemeente ligt op de grens van Normandië en Le Centre in het kanton La Loupe in het departement Eine et Loire. “De jumelage tussen beide dorpen begon tijdens de vervlogen Hoevefeesten in Roesbrugge“, weet Roger Benauwt, die momenteel verantwoordelijk is voor het verbroederingscomité. “Er ontstond een driejaarlijkse cyclus met een bezoek in Frankrijk, een ontvangst in Roesbrugge en een sabbatjaar. Tijdens die 40 jaar kende de verbroedering grote successen maar ook diepe dalen. Dankzij de steun van het stadsbestuur kent de verbroedering een heropleving. “Ik ben vooral heel blij dat door de zogenaamde herstart er weer volop interesse is in ons IJzerdorp, ook van heel wat nieuwe en jongere bewoners. Dat geeft alvast vertrouwen naar de toekomst toe. We betrekken ook de hoogste klassen van basisschool De Krekel al vroeg bij het project. De leerlingen trekken trouwens om de twee jaar voor drie dagen naar die regio. Tijdens de drie voorbije bezoeken reageerden zowel de kinderen als de begeleiders telkens heel positief. Volgend jaar is alvast weer een bezoek gepland”, vertelt Roger.

“Onze Franse vrienden komen dit jaar naar de Hoppefeesten” – Roger Benauwt

In het kader van de driejaarlijkse Hoppefeesten zakken hun Franse vrienden dit jaar af naar onze regio. Zowel inwoners en vrienden uit Saint-Victor de Buthon als de harmonie van La Loupe stappen mee in de Hoppestoet. Dit wordt zeker weer een echt feest voor al wie de verbroedering genegen is”, klinkt het enthousiast.

Om de nodige centen in te zamelen voor de leerlingenreis en het bezoek van de Franse vrienden organiseert het Verbroederingscomité Roesbrugge – Saint-Victor de Buthon voor de 11de maal een filmvertoning. In samenwerking met Filmmozaïek Poperinge spelen ze de film Bon Dieu 2. Deze Franse kaskraker handelt over een koppel dat er alles aan wil doen zodat hun vier dochters en schoonzonen Frankrijk niet zouden verlaten om elders hun geluk te gaan beproeven. Ambiance verzekerd. Voor de vertoning van de film worden vanaf 19.45 uur enkele sfeerbeelden getoond van het bezoek van de schoolkinderen in april 2019 naar de Franse vrienden in de Perchestreek. De toegang bedraagt 5 euro voor volwassenen, kinderen betalen 2,50 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Roger Benauwt, 0474 49 57 79, bij directeur Geert Six op de school, in café Kristen Volkshuis en bij de leden van het Verbroederingscomité Roesbrugge. (PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier