Ultrakid Johannes genomineerd voor Nederlandse Nationale Kinderprijs van NOS

Johannes werd in januari ook verkozen als Krak van Blankenberge. We zien hem samen met Hermes, Astrid, Jef en Jurgen. © WK
Redactie KW

De 13-jarige Ultrakid Johannes Balbaert uit Blankenberge dankt zijn nominatie aan zijn opmerkelijke prestatie op de Ultraman Challenge in Israël, begin maart. In drie dagen tijd legde hij er samen met zijn kompaan Nico De Neef 420 kilometer af met de fiets, zwom hij 10 kilometer op een speciale buikkajak en ondernam hij een dubbele marathon in een rolstoel.

“Johannes heeft met zijn prestatie blijkbaar ook de Nederlandse kinderen aangesproken. Via het NOS jeugdjournaal heeft hij veel jongeren ervan kunnen overtuigen dat je ook met een beperking uitzonderlijke prestaties kunt neerzetten. NOS wou hem er daarom absoluut bij”, laat Johannes’ vader Jurgen Balbaert weten.

Omdat hij niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kreeg Johannes een speciale nominatie. “Mocht mama of papa ergens duidelijke Nederlandse roots gehad hebben, had hij wellicht zelfs gewonnen”, zegt een trotse Jurgen Balbaert. Op 16 september trekt het gezin naar Utrecht om er in de Stadsschouwburg de feestelijke uitreiking van de Kinderprijs bij te wonen.

Sprint-jeugdtriatlon

Op zaterdag 12 september neemt Johannes in Gent deel aan zijn eerste marathon met de handbike. De marathon wordt georganiseerd door Nico De Neef. Een week later doen ze samen mee aan de 120 km van de virtuele run van To Walk Again.

Johannes wil klaar zijn om een echte wedstrijdmarathon mee te doen en in het voorjaar 2021, als het dan weer mag, een sprint-jeugdtriatlon. We zijn volop aan het trainen hiervoor”, aldus nog Jurgen Balbaert. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier