Uitvaartcentrum Feryn in Hooglede breidt uit

Bart Feryn op de plek waar de nieuwe aula zal komen. © (foto JT)
Redactie KW

Uitvaartcentrum Feryn bouwt een nieuwe aula op de hoek van de Kleine Noordstraat en de Hogestraat in Hooglede. De familie Feryn is in Lichtervelde al jarenlang actief binnen de sector. Daar werd al in 2014 een nieuwe aula gebouwd.

Uitvaartcentrum Feryn is al generaties een vaste waarde in Lichtervelde. Zaakvoerder Bart is de derde generatie, en ook dochters Kaat en Julie werken nu binnen de uitvaartonderneming. Een vijftal jaar geleden werd bij de zaak in Lichtervelde een nieuwe aula gebouwd en daar komt nu nog een bij, in Hooglede. “We merken dat uitvaartplechtigheden in een aula echt een trend geworden zijn. Eén op de twee uitvaartplechtigheden die we in Lichtervelde verzorgen, gaan nu al in onze aula door”, geeft Bart mee. Ook van andere collega’s hoort hij dat er minder vaak voor een dienst in een kerk gekozen wordt.

Dezelfde diensten

In 2006 nam de Lichterveldse familie samen met een collega-begrafenisondernemer een bestaande begrafenisonderneming in Hooglede over. In 2017 besloot die collega zich te focussen op een andere regio, waarna de zaak langs de Kleine Noordstraat volledig in handen kwam van uitvaartcentrum Feryn. “Toen onze buren, beenhouwerij Laleman, besloten te stoppen, deed de kans zich voor om dat gebouw te kopen.” Die oude gebouwen werden eerder deze maand afgebroken en maken straks plaats voor een nieuwe aula. “We willen de bewoners van Hooglede en Gits dezelfde diensten aanbieden zoals we in Lichtervelde doen.”

Volg mee op pc

De bouw van de nieuwe aula start in het voorjaar van 2020. De aula, waar plaats zal zijn voor een 150-tal aanwezigen, krijgt de nieuwste technologie: belichting, projectie en streaming. Wie er niet bij kan zijn op een uitvaartplechtigheid, zal die van thuis toch rechtstreeks kunnen volgen via de computer, als de familie daar goedkeuring voor geeft. Behalve de aula komt er ook een ruimte voor koffietafels. “Warme maaltijden zullen we er niet geven, maar familie en kennissen zullen er wel terecht kunnen voor een broodjesmaaltijd, koffie met taart, een ander drankje of soep.” In het gebouw zal ook ruimte zijn voor een sanitair gedeelte aangepast voor rolstoelgebruikers. “Voor ons is dit een grote investering, maar aangezien de opvolging verzekerd is, zien we dit project toch helemaal zitten”, besluit Bart. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier