Uitbaters van Petrus testen negatief, maar sluiten preventief de deuren

De uitbaters van horecazaak Petrus in de Oerenstraat gaan preventief in quarantaine. © AB
Redactie KW

Arne en Annabelle Vanbecelaere, de uitbaters van horecazaak Petrus in de Oerenstraat, hebben beslist om hun zaak tot nader order te sluiten. Het hele gezin testte negatief, maar had vorig weekend nauw contact met klanten die positief testten. “We staan er op om onze verantwoordelijkheid te nemen.”

“Wij hebben gisteren vernomen dat meerdere gezinnen die tijdens het weekend in onze zaak aanwezig waren, positief hebben getest op het coronavirus”, vertelt zaakvoeder Arne Vanbecelaere.

“Het zijn mensen uit onze bubbel met wie wij dus een nauwer contact hebben. Gisteren is heel ons gezin getest geweest en alle zes zijn wij negatief. Dat is alvast positief! De mogelijkheid bestaat nog altijd dat wij ziek worden. Om zeker geen aandeel te hebben in een eventuele verdere verspreiding van het virus willen we geen enkel risico nemen en sluiten wij onze zaak tot wij uit de gevarenzone zijn. Volgende week donderdag staat een tweede test gepland. We zullen via onder meer Facebook communiceren wanneer we opnieuw open gaan. Als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt, zullen we des te rapper van dat virus af zijn”, aldus nog Arne Vanbecelaere.

Ondertussen kent het virus ook een opmars in Alveringem, de gemeente die de voorbije maanden vrij was van besmettingen. Meerdere gezinnen en of clusters legden recent een positieve test af. “We horen inderdaad eerder ongunstige berichten van onze huisartsen”, stelt de Alveringemse burgemeester Liefooghe. “Dat is niet prettig. Positief is wel dat besmette mensen heel snel mensen informeren met wie ze nauw contact hebben gehad.”

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier