Uitbaatster ‘t Schuttershof in Eernegem weer thuis na schedelbreuk en drie weken coma

Redactie KW

Bij een kwalijke val begin oktober liep Els een schedelbreuk en hersenbloeding op en belandde ze drie weken in coma. “Ik verlang om opnieuw in de keuken te staan”, zegt Els.

“De wonderen zijn de wereld nog niet uit.” Zo verwoordt Pascal Delmotte (44) het thuiskomen van zijn echtgenote, twaalf weken na de kwalijke val.

Els viel toen thuis van de trap en kwam daarbij zwaar ten val op haar hoofd. Het was zoon Laurens (17) die zijn mama bewusteloos en hevig bloedend op de grond vond en de hulpdiensten belde. Els liep een hersenbloeding en schedelbreuk op en lag drie weken in coma.

Els is altijd al een doorzetter geweest. Dat heeft ze opnieuw bewezen

Dinsdag mocht ze na twaalf weken en twee schedeloperaties definitief het AZ Sint-Janziekenhuis in Brugge verlaten. Veel vroeger dan verhoopt. “Toen Els in coma lag was het bang afwachten hoe ze zou wakker worden. Vandaag zijn we ongelooflijk blij dat ze opnieuw thuis is bij ons. Els is altijd al een doorzetter geweest. Dat heeft ze opnieuw bewezen”, zegt Pascal.

Het koppel baat al 23 jaar samen restaurant en feestzaal ‘t Schuttershof uit langs de Oostendesteenweg. Tijdens de bange dagen bleef het restaurant gewoon open. “Als zelfstandige uitbaters kan je moeilijk anders. We wisten dat Els het zo zou gewild hebben. Het waren enorme lange en moeilijke dagen. Maar met de grote steun van het personeel en de klanten is het gelukt“, zegt Pascal. Het is nog afwachten wanneer Els opnieuw zelf aan de slag kan in het restaurant. Ze moet nu eerst verder revalideren.

Al zin om opnieuw tussen de potten en pannen te staan

“Ik heb al zin om opnieuw tussen de potten en pannen te staan. Dat zit in mijn karakter. We willen altijd vooruit. Mijn toestand is sinds ik wakker ben geworden op korte tijd heel veel verbeterd. Maar de dokters raden me aan het rustig aan te doen. Het lezen en schrijven gaat elke dag beter. Maar we hebben nog een weg af te leggen. Het belangrijkste is dat alles opnieuw goed komt. We zullen nog wat geduld moeten hebben, maar we zijn vooral al heel gelukkig hoe ver we vandaag al staan”, zegt Els. Voor het gezin is de eindejaarsperiode door de thuiskomst van Els minder somber dan gevreesd. “Het restaurant is open op kerstdag, oudejaarsavond en nieuwsjaarsdag. Enkel 1 januari is nog niet volledig volzet. Het wordt bijzonder druk, maar het feit dat Els bij ons is geeft een goed gevoel. We werken stap voor stap samen verder aan de revalidatie. Met goeie hoop, want gGezien de omstandigheden mogen we van geluk spreken”, besluit Pascal.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier