Twee Menenaars zijn Belgisch kampioen Beerpong

Het duo koos wel een aparte outfit voor het BK Beerpong. Ze waren namelijk verkleed in minions. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Kampioenschappen, Belgen zijn er verzot op. Van het werpen van teensletsen tot het spelen van luchtgitaar, we bewijzen keer op keer dat we plezier van een competitieve toets kunnen voorzien. Afgelopen weekend was het opnieuw van dat en bekampten 128 ploegen elkaar tijdens het Belgisch kampioenschap Beerpong. De titel: die ging naar twee Menenaars!

De 26-jarige Def Fossez geniet nog na van zijn nieuwe titel. “Ik ben dan wel aan het werk, maar als Belgisch kampioen moet ik nu éénmaal tijd maken voor de pers”, grapt hij. Samen met de 27-jarige Bryan Pyncket, een naar Hasselt uitgeweken Menenaar, trok hij zaterdag richting Antwerpen. Hun doel? Zo goed mogelijk scoren op het BK Beerpong.

“We hebben dat allemaal wel eens gespeeld toen we jong waren zeker?” Def blikt terug op het, onverwachte, succes dit weekend. “Samen met Bryan, die samen met mij als animator voor de speelpleinwerking aan de slag was in het verleden, was het steeds een toffe afsluiter van drukke dagen. Later hebben we ook nog deelgenomen aan enkele lokale wedstrijden en daar deden we het ook niet slecht. Toen Bryan me een tijdje terug wist te zeggen dat hij dit evenement op Facebook had zien passeren, twijfelden we niet. We schreven ons in en samen met 127 andere duo’s namen we het tegen elkaar op.”

Twee Menenaars zijn Belgisch kampioen Beerpong
© Getty Images/iStockphoto

Voor wie deze volkssport een totale onbekende is, vatten we het graag samen. Ieder team krijgt één liter bier, dat wordt verdeeld over verschillende bekers. De tegenstanders proberen pingpongballen in de bekers te gooien, waarop die uit gedronken moeten worden. “Een uitputtingsslag dus, waar we onze talenten volop hebben ingezet”, gaat Def verder. “Bryan en ik kunnen al een pintje verzetten en we kunnen best wel goed mikken met pingpong balletjes. We wisten dan ook dat we kans op een goede plaats maakten, maar goud? Daar hadden we niet op durven hopen.”

EK in Oostenrijk

Naast bakken roem en faam brengt het goud ook een leuke extra met zich mee. “We mogen nu richting Europees kampioenschap in Oostenrijk en dit op kosten van de organisatie. Een tof cadeau toch wel”, gaat Def verder.

Naast hun prestatie en hun vestimentaire keuze (beiden waren als minions verkleed, red.) trok ook hun ploegnaam heel wat aandacht. “In de kakker van Roos Van Acker, het was ooit de naam die vroeger in een studentenvereniging werd gebruikt”, sluit Def af. “Geef toe, het is gewoon een machtige naam en hebben we die dan ook maar gebruikt. Meer moet je daar niet achter gaan zoeken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier