Twee leerkrachten VTI Sint-Lucas besmet met corona, lessen niet in het gedrang

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In het VTI Sint-Lucas van Menen werden twee leerkrachten positief getest op het coronavirus. “Dankzij de strikte maatregelen die we in onze scholen hebben toegepast, komen de lessen niet in het gedrang”, verzekert algemeen directeur Frederik Bevernage.

Het betreft een leerkracht uit de 2de en een uit de 3de graad, beiden actief op de site langsheen de Oude Leielaan. “Ze vertonen milde symptomen en hun testresultaat was inderdaad positief”, laat de directeur weten.

“Beide leerkrachten zijn in quarantaine gegaan en zoals het protocol het voorschrijft, hebben we het CLB op de hoogte gebracht. Beide coronagevallen werden individueel bekeken en geanalyseerd, waaruit bleek dat alle contacten die ze hadden van een laag risico waren.”

Geen studenten

“Onze school heeft enorm ingezet op het toepassen van de maatregelen, zoals bijvoorbeeld het vergroten van de leraarskamer en natuurlijk het strikt nazien op de mondmaskerplicht en de handhygiëne. Hierdoor hebben we het ergste scenario, het afzonderen van volledige klassen, kunnen vermijden.”

Naast twee positieve gevallen zijn ook enkele andere leerkrachten in quarantaine gegaan. “Het zijn mensen die hoogrisicocontacten hebben gehad en ondertussen in afwachting zijn van de testresultaten”, sust de directie. “Het lijkt er op dat het virus overal aanwezig is maar toch zijn we blij te kunnen zeggen dat er tot op heden geen enkele student besmet raakte.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier