Twaalf collega’s van rusthuis Sint-Jozef stappen Dodentocht voor goede doel

We zien vier van de twaalf deelneemsters v.l.n.r. Anneleen De Roo (directrice Curando), Mieke Deguffroy, Cindy Delmotte en Caroline Lanoo. © RV
Redactie KW

Vorig jaar nam Mieke Deguffroy, nachtverpleegkundige in rusthuis Sint-Jozef van Curando, voor het eerst deel aan de Dodentocht in Bornem. En met succes: ze stapte de 100 km net binnen de tijdslimiet van 24 uren. Dat exploot inspireerde haar voor een nog grotere uitdaging: een nieuwe tocht met elf collega’s, ten voordele van de rusthuisbewoners.

“Ik wil nog eens fysiek afzien, maar nu voor een nobel doel. Het is mijn ambitie geld in te zamelen voor de aankoop van rolstoelponcho’s voor onze bewoners. Zodat ze ook bij regenweer of hevige wind hun favoriete bezoek aan de markt kunnen beleven. De Dodentocht van Bornem moet op vrijdag 9 augustus de Sponsortocht van Ruiselede worden. En mijn aspiraties reiken zelfs nog verder, voor de eventuele aankoop van een elektrische rolstoelfiets. Die kost al gauw 5.000 euro, de poncho’s kosten 42 tot 73 euro, afhankelijk van het formaat. Ik heb veel collega’s aangesproken en vond meteen elf moedige stappers die met mij de uitdaging aangaan. Dat zijn: Dieter Bossuyt, Steve Bossuyt, Guido Claeys, Cindy Delmotte, Caroline Lanoo, Inge Slock, Pascal Van Dorpe, Ronny Heyndrikx, Mieke Heyndrikx, Koen Defauw en Franky Danckaert. De laatste zes kennen al het klappen van de zweep in Bornem. Onder het motto ‘Capes to Escape’ zetten we ons beste beentje voor om de levenskwaliteit van onze bewoners te verhogen. Men kan sponsoren door één bedrag te schenken voor ons allemaal samen of specifiek één van de twaalf moedige apostelen per gestapte kilometer te steunen.”

Stimulans

“Via het ingenieuze trackingsysteem van de organisatie kan de gulle schenker zijn of haar stapper meevolgen, zien hoeveel kilometers er al gestapt zijn en waar de sportieveling zich precies op het traject bevindt. We vragen aan de bevolking de onvoorwaardelijk morele en materiële steun. Dat is voor ons de ultieme en broodnodige stimulans om door te zetten en de 100 kilometer uit te stappen. Elke steun is welkom, van 10 cent tot 10 euro, als het ware. Onlangs nog kwam de maanlanding van 1969 uitvoerig in de media, 50 jaar na dit historisch feit. Het was een kleine stap voor een mens, maar een gigantische stap voor de mensheid. Vertaald naar ons project luidt het: we zetten ontzettend veel stapjes voor een immense stap voor de Curando-bewoners en de mensen van ons dorp”, besluit Mieke Deguffroy.(Roland Van de Steene)

Storten kan op rekening BE 10 7430 7679 3904 met vermelding Curando-Poncho’s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier