Tv-programma Iedereen Beroemd filmt bij Brugs gemeenteraadslid Karin Robert

Welk geliefkoosd voorwerp van Dirk Joye door zijn vrouw Karin Robert werd weggenomen, komen we op een maandagavond in november te weten. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Een cameraploeg van Eén maakte opnames ten huize van Karin Robert en Dirk Joye in de Baanderheerstraat in Sint-Kruis. De kist van de rubriek ‘wat is weg?’ stond opgesteld in de tuin, onder de appelboom, en Dirk kreeg een kwartier de tijd om uit te vissen welk geliefkoosd, maar overbodig voorwerp zijn echtgenote uit het huis verwijderd had.

“Ik ben er niet echt gerust in en hoop dat mijn vrouw niet de Bert & Earnie-poppetjes naast mijn bed weggenomen heeft. Want dat is een reden tot echtscheiding. Die grappige figuurtjes uit Sesamstraat zijn weinig waard, maar ze zorgen ervoor dat ik elke avond, voor het inslapen, het leven met zijn kleine en grote zorgen kan relativeren”, knipoogt Dirk Joye (59).

Hij is een bio-ingenieur en werkt als senior analist bij vzw Smals in Gent, een organisatie die instellingen in de sociale sector en overheidsdiensten bij hun informatiebeheer ondersteunt.

In feite is het Karin Robert (57), onderwijzeres in het vijfde leerjaar van het Sint-Andreasinstituut en gemeenteraadslid voor Groen, die haar echtgenoot meegesleurd heeft in dit televisie-avontuur. Haar grote hobby is figureren in films en televisiereeksen. Telkens als er in Brugge en Vlaanderen filmopnames zijn, stelt ze zich kandidaat als figurante.

Binnenkort zal ze te zien zijn in de kerstfilm ‘De Familie Claus’ aan de zijde van Jan Decleir en ze mag volgende maand onder het selecte publiek plaatsnemen in de laatavondshow ‘Vandaag’ bij Danira.

Inspectie

Om te mogen deelnemen aan de rubriek ‘wat is weg?’ in het programma ‘Iedereen Beroemd’ stuurde Karin een zelfgemaakt promofilmpje op naar regisseur Roeland Cuypers, met de motivatie van haar kandidatuur. Het resultaat was dat er vorige week vrijdag een VRT-filmploeg neerstreek in Male. Karin maakte handig gebruik van een pedagogisch studiedag om tijd te maken voor de opnames, Dirk had een dagje verlof genomen. Hij wou voordien nog eens goed zijn huis inspecteren, in de hoop zijn winstkansen te verhogen en achteraf de plek te kunnen detecteren waar een geliefkoosd voorwerp ontbrak.

Welk ‘ergerlijk’ voorwerp Karin uit het huis haalde en of Dirk het binnen de 15 minuten raadde, weten we pas op een maandag in november, als de opnames op Eén uitgezonden worden. “Mijn man vond achteraf wel dat de plaats waar iets weg was, meer opgeruimd was dan anders. En hij was blij dat ik de schedel en het gebit dat hij in zijn boekenkast bewaart niet weggenomen had”, verklapt Karin ons enkel nog….

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier