Trio Kortrijkzanen pakt Belgische titel in Urban Golf

Jeroen, Bob en Frederic zijn de nieuwe Belgische kampioenen Urban Golf. © gf
Redactie KW

Jeroen Thibault, Bob Bulcaen en Frederic Glorieux mogen zich minstens een jaar lang Belgisch kampioen Urban Golf noemen. De Kortrijkzanen wonnen afgelopen weekend het BK Brussels Urban Golf Cup en sleepten zo meteen een ticket voor het EK in de wacht.

Jeroen Thibault, Bob Bulcaen en Frederic Glorieux spelen al een jaar of tien Urban Golf in Kortrijk. Wat voor de drie vrienden begon als een namiddag plezier maken in het park, groeide uit tot Urban Golf Kortrijk, een vereniging die door het organiseren van teambuildings al meer dan 5.000 mensen in aanraking bracht met de sport. Afgelopen zaterdag lieten Jeroen, Bob en Frederic 21 andere Belgische teams achter zich in het allereerste Belgisch kampioenschap in Brussel.

Bob Bulcaen, een dere van Urban Golf Kortrijk, had niet gedacht dat ze een gouden beker zouden meebrengen naar de Guldensporenstad. “Al spelen we al 10 jaar samen en hebben we door de jaren heen veel ervaring opgebouwd“, vertelt hij. Goud halen op het Europees kampioenschap lijkt Bob een moeilijkere opdracht. “Het vijfde EK wordt dit jaar op 5 oktober in Brussel georganiseerd maar trekt ploegen vanuit gans Europa aan”, weet hij. “Vooral de Franse en de Duitse ploegen staan sterk. Het zou me niet verwonderen als een van hen ploeg opnieuw kampioen wordt.”

“Wat Urban Golf zo’n mooie sport maakt? Tijdens het spelen heerst de losse sfeer van op surf- en skatewedstrijden. Iedereen is blij voor elkaar als iemand een punt scoort en het is de ideale manier om een stad te verkennen. Je leert plaatsen kennen in eigen en in andere steden waar je anders nooit zou komen.” (BDV)

www.urbangolfkortrijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier