De werkwijze van het coronatestcentrum blijft echter gelijk aan de werking van het triagepunt voor de omvorming. Mensen die een vermoeden hebben dat ze besmet zijn met het coronavirus moeten nog steeds eerst contact opnemen met hun huisarts. Die kan de patiënt na een telefonische consultatie doorverwijzen naar het coronatestcentrum. Daar worden de patiënten verder onderzocht en indien nodig meteen ook getest. Het testen moet er eveneens op advies van de huisarts komen. Het enige verschil is dat men nu niet meer doorverwezen wordt naar het ziekenhuis om een test uit te voeren, maar dat dat nu ook ter plaatse kan gebeuren.

Op dit moment kan het coronacentrum tussen de 50 en de 70 tests per dag afnemen. In de meeste gevallen moet het resultaat van die test binnen 24 uur beschikbaar zijn; Het coronatestcentrum werkt daarvoor nauw samen met het AZ Damiaan in Oostende. Tot en met zondag kreeg het triagecentrum exact 400 doorverwezen patiënten over de vloer uit zowel Bredene als Oostende. Daarvan werden 79 patiënten uiteindelijk doorverwezen naar de spoeddienst van een van de ziekenhuizen. Oostende is voorlopig geen zwaar getroffen regio, wat betreft de verspreiding van het coronavirus. De stad blijft de situatie op de voet volgen en stuurt bij waar nodig is.

De werkwijze van het coronatestcentrum blijft echter gelijk aan de werking van het triagepunt voor de omvorming. Mensen die een vermoeden hebben dat ze besmet zijn met het coronavirus moeten nog steeds eerst contact opnemen met hun huisarts. Die kan de patiënt na een telefonische consultatie doorverwijzen naar het coronatestcentrum. Daar worden de patiënten verder onderzocht en indien nodig meteen ook getest. Het testen moet er eveneens op advies van de huisarts komen. Het enige verschil is dat men nu niet meer doorverwezen wordt naar het ziekenhuis om een test uit te voeren, maar dat dat nu ook ter plaatse kan gebeuren.Op dit moment kan het coronacentrum tussen de 50 en de 70 tests per dag afnemen. In de meeste gevallen moet het resultaat van die test binnen 24 uur beschikbaar zijn; Het coronatestcentrum werkt daarvoor nauw samen met het AZ Damiaan in Oostende. Tot en met zondag kreeg het triagecentrum exact 400 doorverwezen patiënten over de vloer uit zowel Bredene als Oostende. Daarvan werden 79 patiënten uiteindelijk doorverwezen naar de spoeddienst van een van de ziekenhuizen. Oostende is voorlopig geen zwaar getroffen regio, wat betreft de verspreiding van het coronavirus. De stad blijft de situatie op de voet volgen en stuurt bij waar nodig is.