TrAcee stelt deuren open voor de buurt

© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De voorbije maanden zette het team van Activiteitencentrum trACee alle hens aan dek om hun gloednieuwe gebouw klaar te maken voor hun werking. Samen met de vele cliënten werden inspanningen geleverd om van de oude kloosterwoningen een nieuwe gezellige thuis te maken en er een zinvolle tijdsbesteding in aan te bieden. Het Activiteitencentrum werkt zowel praktisch, sociaal, ondersteunend en vormend naar de cliënten toe. Dit doen ze door verschillende dagactiviteiten aan te bieden zoals crea-atelier, semi-industrieel werk, keuken en vrije tijdsbesteding.

“In september van vorig jaar betrokken we dit gebouw na heel wat renovatie en braakwerk. Tot vandaag hebben we hier samen met de cliënten nog schilderwerken en klusjes uitgevoerd om er een prachtige thuishaven van te maken. We hebben de tuin zomer klaar gemaakt, een heus ecologisch systeem ontwikkeld, kaders opgehangen, creatieve oplossingen gezocht en heel erg fijne momenten beleefd”, aldus teamverantwoordelijke Barbara Vandenbroucke

Vandaag, dinsdag, was het dan ook D-DAY voor de cliënten en begeleiding. De organisatie stelde de deuren open voor iedereen die benieuwd was naar de werking. De rode loper werd uitgerold aan de voordeur en als een hechte groep werden de genodigden rondgeleid doorheen het gebouw. Ook Rita, een van de omwonenden; was aanwezig. “Vroeger woonden hier paters, maar ik zag afgelopen winter dat er weer heel wat bedrijvigheid was in het gebouw. Ik was dan ook heel benieuwd wat er precies aan het gebeuren was. Ik ben blij dat de organisatie zich zo goed integreert in de buurt en geen vreemde eend in de bijt blijft. Ik heb ook ontdekt dat ze zelf creatieve producten maken zoals kaartjes en kettinkjes. Misschien kom ik hier zelfs eens winkelen voor een geschenkje”, besluit ze.

“Ons hoofddoel van vandaag is vooral de buurt betrekken bij onze werking omdat we dat heel belangrijk vinden. We weten graag wie er naast ons woont en hoe we goed kunnen samenwerken met elkaar. Vandaag ontvingen we veel doorverwijzers en familie van onze cliënten. Ook heel veel buren waren benieuwd naar onze werking. Daarnaast konden we ons buddywerking project ook nog eens extra bekend maken wat mooi meegenomen was. Ik denk dat we trots mogen zijn op wat we gerealiseerd hebben op ons nieuw adres”, besluit Barabara. Er daagden ongeveer 250 geïnteresseerden op.

Het activiteitencentrum is gelegen in de Meiweg 1 in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier