Torhoutse seniorenraad brengt 85-jarigen een bezoekje

V.l.n.r. Alida Cloet, schepen Annick Vanderspurt, Christelle Demoor, Jeanne Wittouck (85), Godelieve Vanderper, Gerard Verstraete (85) , Gerard Van Reybrouck, Erna Christiaen, Gerard Dewulf en Emiel Vanthorre. © Foto JS
Redactie KW

De stedelijke seniorenraad is al een jaar lang met een mooi project bezig. Afgevaardigden van het adviesorgaan brengen een bezoekje aan de Torhoutse 85-jarigen. Ideaal om bepaalde mensen uit hun isolement te halen.

“Dit project hebben we heel bewust gelanceerd”, aldus schepen van Seniorenbeleid Annick Vanderspurt. “En we gaan ermee door. Vooreerst om eenzaamheid tegen te gaan, want die valt niet te onderschatten. Maar ook om 85-jarigen die wél veel contacten hebben, duidelijk te maken dat we in Torhout op een warme manier voor elkaar willen zorgen. Intussen kan ik niet zonder trots melden dat we al meer dan honderd bezoeken achter de rug hebben. Als bevoegde schepen ga ik altijd mee. Omdat ik dat mijn plicht vind. In principe brengen we de bezoekjes in de maand waarin de 85-jarigen hun verjaardag vieren.”

Verwittigd met brief

Er hoeft geen tekeningetje bij dat een praatje en een luisterend oor wonderen kunnen doen. “Het is voor ons tevens een gelegenheid om mensen bij vragen en bekommernissen de juiste informatie te geven en hen te melden waar ze eventueel hulp kunnen vinden”, vervolgt Annick.

“Na een jaar kan ik getuigen dat de bezoeken door zowat iedereen geapprecieerd worden. De mensen krijgen vooraf een brief van onze komst en bijna nooit ketst iemand ons bezoek af. We stellen natuurlijk vast dat de ene het geluk heeft van beter omringd te zijn dan de andere. De verschillen zijn heel groot. We hebben al veel verhalen gehoord van verdriet en gemis, een lastig aspect van het ouder worden. Vooral de mooie getuigenissen van liefde en zorg voor mekaar raken me heel diep.”

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier