Toppers op kermis in Lendelede

V.l.n.r. Rita Lammertyn, Wim Dierick, burgemeester Carine Dewaele, Bernard Fonteyne, Martine Heggermont en Rudy Rommens. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

De kermis is het tweede luik van Het Zomert in Lendelede en begint op vrijdag 23 augustus met de traditionele openingsreceptie die nu al een aantal jaren de Nieuwjaarsreceptie Inzet moet doen vergeten. “En met succes”, zegt burgemeester Carine Dewaele.

Een greep uit een volgeladen programma: op vrijdagavond zorgt de rockcoverband The Green Onions voor de ambiance, op zaterdag krijgen de kinderen The Ghost Rockers van Studio 100 te zien en op maandag is er uiteraard die rasechte Lendeleedse topper Lendlee Koerse! “Lendelede-kermis valt op een ideale datum”, zegt Carine Dewaele. “De vakanties zijn gedaan en het is het moment voor de Lendeledenaren om nog eens gezellig samen te komen onder de kerktoren en vakantieherinneringen op te halen. Enkele jaren geleden verving die openingsreceptie die van Inzet van na Nieuwjaar en dat was duidelijk een goede beslissing. Het is een kermis met een fin-de-congégevoel.”

Circusworkshop

Op vrijdag 23 augustus begint de openingsreceptie om 19 uur. “We nodigen iedere Lendeledenaar uit om met ons de kermis in te zetten”, zegt de burgemeester. “Er is gratis drank tot 21 uur. Eveneens om 19 uur is er de snoep- of kermisworp voor de kinderen. Verder is er animatie met een ballonplooier en een circusworkshop. Om 21 uur gaat het optreden van de rockcoverband The Green Onions van start. Zanger Marino Dendooven uit Deerlijk en drummer Geert Orney uit Kortrijk zijn de West-Vlamingen in de coverband. Diezelfde avond staat de brandweer met een preventie- en infostand op het Dorpsplein.”

Zaterdag 24 augustus is er traditioneel op de Oude Gemeentekoer altijd een optreden voor de kinderen. “Dit jaar kon de cultuurdienst The Ghost Rockers van Studio 100 en Ketnet naar Lendelede halen en dat is een topact. Aanvang om 14.30 uur!”

Geefcafé

De KWB staat net als de twee voorgaande jaren met haar Geefcafé op het Dorpsplein. “Mensen mogen tussen 11 en 12 uur allerlei zaken die ze zelf niet meer kunnen gebruiken binnenbrengen”, zegt Hannes Delaere. “Uiteraard moet alles in goede staat zijn en dat zullen we ook controleren. Vanaf 13 uur mag iedereen komen kijken en gratis meenemen wat hijzelf kan gebruiken. Vorig jaar hadden we toch een 30-tal mensen die gerief binnenbrachten. Geefcafé is wel al langer een succes in steden, in kleinere gemeenten gaat dat iets moeilijker. Maar in Lendelede mogen we absoluut niet klagen.”

Zondag 23 augustus kan je aperitieven in de brandweerkazerne, om 12 uur kan je ribbetjes of kip aan ‘t spit eten. Om 17.30 uur is er een rondgang van de Koninklijke Harmonie Kunst en Eendracht die een half uurtje later een concert geeft op het Dorpsplein. The Crooktown Jazzband verzorgt op zijn beurt om 19.30 uur een kermisconcert in ‘t Trefpunt.

“Maandagavond 26 augustus wordt ongetwijfeld weer een hoogtepunt van onze kermis”, vervolgt Carine Dewaele. “Om 19 uur start Lendlee Koerse, een wielerwedstrijd voor wielertoeristen uit Lendelede zelf of die een band hebben met Lendelede. Het parcours werd dit jaar vernieuwd.”

Van alles en nog wat

Daarnaast zijn er tijdens het kermisweekend en -week nog tal van activiteiten en optredens in de cafés De Kroone, Drie Koningen, De Club en ‘t Nieuw Paradijs. Op zaterdag (en ook op zondag) is er vanaf 9 uur het tweede Start Up Ad Megatec-Ad Vanced volleybaltornooi in de sporthal, een kermisduivenvlucht voor jonge duiven uit Pontoise en om 17 uur in de Sint-Blasiuskerk een plechtig jaargetijde voor de overleden parochianen. Op maandag start om 13.30 uur een regiowandeling met Okra en op dinsdag is er om 16 uur de Grote Kermisprijs Filou wielrennen voor juniores KBWB-WBV, op woensdag een gewaarborgde kiekenvlucht voor oude en jonge duiven uit Moeskroen en op donderdag kermisfeest van Okra in zaal Lindelei. In De Regenboog is er zoals ieder jaar Missiecafé in een organisatie van de Missiebond. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier