Tom Brinckman loopt ‘een herte in Brugge’

© Strava
© Strava
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Onze fotograaf Tom Brinckman zette een puike sportieve prestatie neer om nog een extra duw te geven aan de campagne om van ‘k En Brugge In M’n Herte van Benny Scott het Brugse volkslied te maken.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

Hij stippelde namelijk een loopparcours in de binnenstad uit in een hartvorm en liep het ook effectief af. Met andere woorden: Tom liep ‘een herte in Brugge’. “Ik loop wel vaker, nu toch al een twaalftal jaar, en ben erin geslaagd zo heel wat kilo’s te verliezen. Bij het lopen gebruik ik de app Strava om een parcours uit te stippelen en dan ook op te slaan”, vertelt Tom.

Tom Brinckman© Davy Coghe
Tom Brinckman© Davy Coghe

“Voor de gelegenheid heb ik nu een parcours uitgewerkt en uiteraard ook gelopen in de vorm van een hartje. Start- en eindpunt is het Bonifaciusbrugje en dat is niet toevallig gekozen want dat is ook te zien op de cover van het singletje. Het parcours gaat onder meer langs de Mariastraat, de Steenstraat, de Markt maar dan ook een stuk naar de rand van de binnenstad langs de Krakelebrug en op de Vesten voorbij de molens.”

“De afstand bedraagt een goeie zes kilometer. Ik ben aan het trainen voor mijn eerste marathon, in oktober in Rotterdam, dus dit toertje deed ik er met plezier bij voor het mooie lied van Benny Scott dat ik als Bruggeling natuurlijk ook al heb meegezongen.”

Zelf de loop- of wandelroute uitproberen? Je vindt de Strava-gegevens hier terug.

(PDV)