Toch wielerwedstrijd voor nieuwelingen in Moorslede

Sportcomité de Vlasschaard wil de vele koersliefhebbers toch iets bieden. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Geen koers deze zomer tijdens de Moorsleedse kermis. Ook de andere wielerwedstrijden die normaal gezien in Slypskapelle en Dadizele georganiseerd worden, zijn door de coronacrisis afgelast. Toch pakt het Sportcomiteit Moorslede met een wielerwedstrijd voor nieuwelingen uit. Talentvolle Moorsleedse nieuwelingen kunnen zich op 26 juli in eigen gemeente tonen.

Door de coronacrisis zijn er deze zomer heel wat wielerwedstrijden weggevallen. Zo ook de twee wedstrijden die het Sportcomiteit Moorslede elk jaar tijdens de augustuskermis organiseert. “In onze gemeente zijn er elk jaar in de zomer meer dan tien koersen, die telkens een mooi peloton en een pak toeschouwers naar onze gemeente lokken. Door de coronacrisis blijft de lokale wielerliefhebber nu in de kou staan”, zegt schepen van Sport Jurgen Deceuninck (Sterk) die ook deel uitmaakt van het Moorsleedse

wielercomité.

Lokaal talent

Het Sportcomiteit zocht een alternatief om de wielerliefhebber ook deze zomer iets te bieden. Het werd een oefenwedstrijd voor nieuwelingen op zondag 26 juli. Het is de eerste keer dat het comité een jeugdwedstrijd organiseert. De voorbije jaren koersten elite zonder contract en beloften in het centrum. “In onze gemeente hebben we vijf talentvolle renners in die leeftijdscategorie: Jari Decoster, Brent Prinzie, Yaro Vancoillie, Lowie Degryse en Laurens Plancke. Met deze wedstrijd willen we hen helpen hun carrière uit te bouwen.” De gemeente organiseert in 2022 ook het Belgisch kampioenschap voor juniores. Op dat ogenblik zullen de vijf plaatselijke beloften in die leeftijdscategorie uitkomen. “Het zou echt mooi zijn mochten ze hier kunnen schitteren.”

Geen bloemenmeisje

De organisatie kreeg van Cycling Vlaanderen de vraag om een oefenwedstrijd te organiseren. Die is wel aan een aantal beperkingen gebonden. “Zo zijn er geen inschrijvingen mogelijk ter plaatse. Ook een podium of bloemenmeisje zullen er niet zijn. De renners fietsen natuurlijk wel om als eerste over de eindstreep te rijden”, legt Deceuninck uit. Op 26 juli verwachten de organisatoren toch een pak deelnemers aan de start in de Roeselaarsestraat. “We hebben een pittig parcours voor hen uitgetekend. We hopen dan ook dat de koersliefhebbers naar deze leuke wielerwedstrijd zullen komen kijken.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier