Toch beperkte festiviteiten bij jaarlijkse Konterdam Kermis

Het Sport- en feestcomité zal dan toch enkele feestelijkheden kunnen organiseren tijdens Konterdam Kermis.©Bliek Vermeire
Het Sport- en feestcomité zal dan toch enkele feestelijkheden kunnen organiseren tijdens Konterdam Kermis.©Bliek Vermeire
Redactie KW

Het Sport- en feestcomité van de Konterdam zal dan toch enkele feestelijkheden kunnen organiseren tijdens Konterdam Kermis.

De eerste wijkkermis na de coronacrisis vond halfweg juni plaats op de Vuurtorenwijk. De foorkramers plaatsten de traditionele attracties. Extra activiteiten kwamen er echter niet. Tijdens Konterdam Kermis zal er wél meer te beleven zijn. Deze wijkkermis op het marktplein aan de Kerklaan is voorzien van vrijdag 25 juni tot zondag 4 juli. Dankzij de foorkramen zullen groot en klein er tien dagen lang pret beleven.

Wielerwedstrijd op 1 juli

Maar er is meer. “We kregen van het stadsbestuur al de mondelinge toestemming om het avondcriterium wielrennen en de avondmarkt te organiseren. De 74ste Grote Prijs Oscar Naert wordt gehouden op donderdag 1 juli vanaf 19.30 uur, de 32ste avondmarkt in de Zandvoordestraat en de Nieuwedokstraat komt aan de beurt op zaterdag 3 juli vanaf 16 uur. Onze andere geplande activiteiten, waaronder het Coverfestival, vergen te veel voorbereiding. Daarom had het feestcomité dit evenement enkele maanden geleden al afgeblazen. Uiteraard zijn we blij met dit weliswaar beperkt feestprogramma. We vragen alle bezoekers zich aan de passende coronamaatregelen te houden en kijken nu al uit naar een volwaardig kermisprogramma in juni en juli 2022”, aldus voorzitter Patrick Dupon.

Schepen van Kermissen Charlotte Verkeyn (N-VA) vertolkt de visie van stad Oostende. “Tot voor kort kon het stadsbestuur onmogelijk dergelijke festiviteiten aanvaarden. Nu de coronacijfers positief blijven evolueren, liggen de zaken anders. Oostende zal niet langer beperkende maatregelen opleggen op dit vlak, waardoor onder meer rommel- en avondmarkten weer mogelijk worden. We zijn ervan overtuigd dat de administratieve molen snel genoeg zal draaien, waardoor Konterdam Kermis voor iedereen een veilig feest kan worden”, aldus nog schepen Charlotte Verkeyn. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier