Tingzhu Wu uit Ingelmunster gaat voor kroontje Miss Exclusive

Tingzhu is één van de 20 finalisten van de Miss Exclusive verkiezing. (foto FODI)
Redactie KW

Tingzhu Wu maakt als één van de 20 finalistes kans om op zaterdag 25 januari verkozen te worden tot Miss Exclusive 2020 in het Casino van Knokke. Tingzhu is 27 jaar. Ze beseft dat dit haar eerste, maar wellicht ook haar laatste deelname is aan een missverkiezing.

Tot de leeftijd van 12 jaar verbleef Tingzhu in China. Daarna verhuisde ze met haar familie naar België. Eerst woonde ze in Brugge, later in Wetteren. Bijna drie jaar geleden leerde ze Thijs Lefevere uit de Touwstraat kennen. Tingzhu en Thijs vormen nu al 2,5 jaar een koppel. Vorig jaar verliet Tingzhu Wetteren om te komen inwonen bij William en Ines Lefevere-Semetier, de ouders van Thijs. Met wat geluk kunnen ze al eind dit jaar terecht in hun eigen aangekochte woning in de Izegemstraat. Tingzhu werkt als logistieke planner bij Beaulieu in Wielsbeke. Drie jaar volgde ze zangles en muziekgeschiedenis. Wegens een te drukke agenda moest ze stoppen. Ze houdt ook van haken, lezen en reizen. En ook een beetje van glitter en glamour.

Stiekem ingeschreven

Toen Tingzhu 18 jaar was, keek ze elk jaar naar Missverkiezingen op televisie. Ze hoopte zelf ooit één keer te kunnen deelnemen, maar het bleef vele jaren bij een droom. “Als kind wilde ik al altijd een miss zijn. Toen we verhuisden van China naar België was ik daarvoor eerst te jong, kende ik de taal niet goed en moest ik mij aanpassen aan jullie cultuur. De jaren verstreken”, vertelt Tingzhu. “Vorig jaar zag ik op internet dat er kandidaten werden gezocht voor de verkiezing van Miss Exclusive. Ik was al 27 en vond dat de tijd rijp was om toch één keer mee te doen. Ik schreef mij stiekem in, zonder mijn partner op de hoogte te brengen. Ik werd uitgenodigd voor een castingdag in Brussel. Er werden vragen gesteld in het Nederlands en ook in het Frans. Na deze babbel kreeg ik van de vier juryleden telkens een ja. Ik moest het dan wel verklappen aan Thijs en belde hem op. Hij weet dat ik weinig zelfvertrouwen heb en dat zo’n missverkiezing belangrijk is voor mij. Hij zei : doe maar !”

Winnen is niet belangrijk. Door deel te nemen aan deze missverkiezing wil ik vooral mijn zelfvertrouwen opkrikken

Tingzhu is één van de twintig finalisten en veruit de oudste. “Het was nu of nooit”, beseft ze. “Ik ben 27, de volgende kandidate is 21. Ik ben blij dat ik geselecteerd ben. Mijn droom kwam uit. Het is de eerste en wellicht ook mijn laatste deelname aan een missverkiezing. Of ik zal winnen ? Och, voor mezelf is dat niet belangrijk. Ik vind het belangrijker dat ik mijn zelfvertrouwen kan opkrikken en ik voel dat dit lukt. Ik doe gewoon mijn best. De voorbereidingen verliepen alvast goed. We deden al een aantal activiteiten in groep, zoals skydiving, outside adventure, ekart… Nu komen we vooral bijeen om te repeteren voor de finaleshow op zondag in de regio Gent. Daarnaast verkopen we ook met de groep of individueel snoepjes voor het goede doel. En binnenkort ontvang ik mijn gepersonaliseerde flyers.”

Schrok dat zoveel jonge meisjes deelnemen

Tingzhu neemt niet deel voor de prijzenkorf, wél om zichzelf beter te leren kennen. “Prijzen zijn leuk, maar nog leuker is de ervaring die ik opdoe”, vertelt ze. “Ik ben wel geschrokken dat zoveel jonge meisjes al deelnemen aan een dergelijke verkiezing. Ik dacht dat de leeftijd hoger lag, maar blijkbaar moet je voor je 29 jaar deelnemen aan missverkiezingen.”

Partner Thijs voegt eraan toe : “Deze deelname is heel goed voor haar zelfvertrouwen. Het is iets totaal nieuws voor haar. Voor mij moest ze niet deelnemen, want ik weet dat ze mooi is. Ze moet dat niet bewijzen. Of ze kans maakt om te winnen ? Voor mij is ze alvast de nummer één, ze maakt dus zeker kans”, glimlacht hij.

SMS voting : ME (spatie) 05 naar 6045.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier