Tijdelijk indoor skate- en freerunpark sluit de deuren in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tussen 27 oktober 2023 en 14 april dit jaar bracht het indoor skate- en freerunpark kinderen en jongeren van alle leeftijden samen. Dit was mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers die het park openhielden op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De toestellen zullen nu op Trax opgesteld worden zodat iedereen toch kan blijven klimmen en springen.

Het indoor skate- en freerunpark werd de afgelopen maanden op site Noord in de Désiré Mergaertstraat ingericht. “We zijn vastbesloten om in het najaar opnieuw een indoor skate- en freerunpark vorm te geven en blijven nieuwe mogelijkheden verkennen”, horen we van schepen Matthijs Samyn.

De waarde van het tijdelijke skate- en feerunpark wordt benadrukt door de bezoekcijfers van de site. Tijdens de verschillende openingsmomenten waren er gemiddeld 25 tot 30 kinderen en jongeren aanwezig. De site was een essentiële ontmoetingsplek voor de jeugd en zorgde voor een dak boven de skatershoofden in de winter, beamen de vrijwilligers.

“Na de paasvakantie krijgen de freeruntoestellen een plaats onder de luifel op Trax. Tot het einde van de zomer kan iedereen hier blijven klimmen en springen”, aldus nog schepen Piet Delrue

Hoewel er afscheid genomen wordt van het huidige indoor skate- en freerunpark, kijkt de stad vol enthousiasme uit naar de toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier