Tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Torhoutse Sint-Jozefstraat

Fietsers zullen via het oude kerkhof (links) kunnen omrijden. © foto JS
Johan Sabbe

Vanaf maandag 20 januari – en wellicht tot de zomervakantie – wordt in de Sint-Jozefstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd. Als gevolg van de bouwwerkzaamheden van de Scholengroep Sint-Rembert is die maatregel noodzakelijk voor de veiligheid.

Langs de Sint-Jozefstraat wordt momenteel de nieuwbouw Pieter Behaeghel opgetrokken, waarvan de gigantische bouwput in het oog springt. Het complex verrijst op de plaats van het oude schoolrestaurant. Het gaat om een project van ruim 3.500 vierkante meter met een overdekte speelplaats, een halfverzonken sportzaal met kleedkamers, douches en sanitair, kantoren, technische ruimten en een aantal polyvalente en opsplitsbare leslokalen en creaklassen. Er is tevens een open patio voorzien. De Middenschool Sint-Rembert, De Oefenschool en de algemene diensten van de scholengroep zullen van de accommodatie gebruikmaken. Het is de bedoeling om ze tegen het voorjaar van 2021 klaar te hebben.

Ook voor de fietsers

“De werf schiet goed op”, zegt algemeen directeur Ann Stael. “Net voor de kerstvakantie werd de vloerplaat van de ondergrondse verdieping gegoten en nu start de opbouw van de wanden, gevolgd door het optrekken van het eigenlijke gebouw. Om dat op een veilige manier te laten gebeuren, is de tijdelijke maatregel in de Sint-Jozefstraat noodzakelijk.”

De straat wordt enkele richting vanaf de spoorwegbrug aan de Keibergstraat naar het zwembad toe. Niemand mag zich vanaf de rotonde aan het oude kerkhof nog in de richting van het viaduct begeven, ook de fietsers en voetgangers niet. Die zogenoemde zwakke weggebruikers kunnen een ommetje maken via het oude kerkhof, zoals met pijltjes aangegeven. Het pad op de begraafplaats zal trouwens verlicht worden. Wellicht blijft de maatregel tot de zomervakantie gelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier