Tieltse brouwer Stijn David tot ridder geslagen in Brusselse stadhuis

Het getuigschrift. © DB
Redactie KW

In het Brusselse stadhuis is een Tieltse brouwer geridderd tot het ‘Ridderschap van de Roerstok der Brouwers’, meer bepaald de brouwer Stijn David van brouwerij De Poes.

De Ridderschap van de Roerstok der Brouwers is de rechtstreekse afstammeling van de eeuwenoude brouwersgilde en werd gesticht in 1946. Vandaag vertegenwoordigt zij de tradities en de waardigheid van het edele brouwersambacht, door de eeuwen heen.

Het Ridderschap zorgde er begin jaren ’50 voor dat de beroepsvereniging voor het brouwwezen opnieuw haar thuis in het Brouwershuis op de Grote Markt kon betrekken en voorzag ook de creatie van een biermuseum in de gotische kelders van het statige herenhuis.

Jonge brouwers in Brusselse stadhuis

Brouwer Stijn David ontving de ridderslag als ridder van rechte in de Gothische zaal van het Brusselse Stadhuis op vrijdag 6 september. Voorafgaand aan de intronisatie was er eerst de viering van Sint-Arnoldus met wijding van het bier in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal.

Tijdens de ceremonie werden een aantal jonge brouwers geridderd, waaronder de gekende Tieltse brouwer van Brouwerij De Poes. Afsluitend aan de ceremonie werd het Belgian Beerweekend geopend in aanwezigheid van de brouwers, de Burgemeester, de Schepenen en de genodigden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier