Tieltse boerenmarkt verhuist (tijdelijk) weer naar gebouw van Financiën

Een beeld uit 2014 toen de boerenmarkt nog te gast was aan het gebouw van Financiën op het einde van de Tramstraat. Daar wordt binnenkort dus weer naar verhuisd. We herkennen v.l.n.r. Marleen Deriemaecker, Ivan D'Halluin, Eric Tack, Etienne Cool en Koen Sierens. © a-RN
Redactie KW

Dat gebeurt vanaf zaterdag 13 juli, omdat het stadsbestuur vanaf dan tot eind september de Halletoren in de kijker wil plaatsen met gidsbeurten en een fototentoonstelling. Het monument prijkt inmiddels 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

In het weekend van de Tieltse Feesten zelf is er voor het tweede jaar op rij geen boerenmarkt. Vanaf 13 juli plaatsen de 22 vaste standhouders hun kramen elke zaterdagnamiddag weer aan het gebouw van Financiën op het einde van de Tramstraat. Daar was de boerenmarkt jarenlang te gast, tot mei 2015. Toen moest men wijken voor de aanleg van een rotonde en rioleringswerken.

Meer parkeerplaats welkom

De marktkramers juichen de tijdelijke wijziging toe en dringen zelfs aan op een definitieve verhuizing. “De boerenmarkt is echt een koopjesmarkt. Onze klanten gaan met kilo’s groenten en andere typische hoeveproducten naar huis. Handig is dan dat ze de wagen dichtbij kunnen parkeren”, zeggen Baziel De Zutter en zijn collega’s. “In de omgeving van het Financiëngebouw liggen 100 tot 150 parkeerplaatsen op wandelafstand, wat geenszins het geval is op de Markt.”

Schepen van Markten en Foren Hedwig Verdoodt (CD&V) is een definitieve verhuizing niet ongenegen. “Omdat het altijd een heel gedoe is om de boerenmarkt op de Markt te laten plaatsvinden. Werklieden van de technische dienst moeten telkens bloembakken verplaatsen, auto’s kunnen er uitzonderlijk parkeren maar staan doorgaans schots en scheef.”

Eind augustus bevraging

De schepen voegt er wel meteen aan toe dat de wijziging van locatie eind augustus zal worden geëvalueerd met marktkramers en bezoekers. “Blijven aan het einde van de Tramstraat of niet: van die evaluatie zullen we ons eindoordeel laten afhangen.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier