In het kader van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus liet de stad Wervik een flyer maken met tips voor patiënten die thuisverpleging krijgen. Thuisverplegers Bernard Geldhof en Ine Degrande verspreiden die folders bij alle collega's, apothekers en winkels. Zij kunnen de flyers op hun beurt verder verspreiden bij patiënten.

"Kwetsbare patiënten informeren"

"Zondag stak de coronacrisis echt de kop op", vertelt Bernard. "Begin deze week ben ik bij burgemeester Youro Casier aan de bel gaan trekken. Er was immers bij heel wat patiënten paniek. Bovendien werden uit voorzorg de dagcentra in de woon- en zorgcentra gesloten. De burgemeester anticipeerde onmiddellijk en er was vrij snel in het stadhuis een vergadering met de noodplanning. Samen met collega Ine Degrande was ik daar aanwezig. De stad deed echt hun best en spaarde kosten noch moeite om te zorgen voor die flyers. De stad zorgde voor 1.500 flyers. In de flyer worden alle coronatips klaar en duidelijk uitgelegd."

Bedoeling is dat we die flyers afgeven aan de meest kwetsbare patiënten. Voor veel mensen is de situatie nog niet duidelijk. Nu worden ze met die flyer allemaal goed geïnformeerd." Naast zelfstandig thuisverpleger heeft Bernard Geldhof ook zijn firma Medimoto. Hij is op allerlei sportevenementen aanwezig met zijn ambulancemotor, op vraag van de organisatoren. Nu zijn er geen wieler- en loopwedstrijden. "Ondertussen heb ik me geregistreerd voor de medische reserve en is mijn aanvraag aanvaard", aldus Geldhof. "Nu kan mijn ambulancemotor worden ingezet voor heel wat andere dringende opdrachten."

In het kader van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus liet de stad Wervik een flyer maken met tips voor patiënten die thuisverpleging krijgen. Thuisverplegers Bernard Geldhof en Ine Degrande verspreiden die folders bij alle collega's, apothekers en winkels. Zij kunnen de flyers op hun beurt verder verspreiden bij patiënten."Zondag stak de coronacrisis echt de kop op", vertelt Bernard. "Begin deze week ben ik bij burgemeester Youro Casier aan de bel gaan trekken. Er was immers bij heel wat patiënten paniek. Bovendien werden uit voorzorg de dagcentra in de woon- en zorgcentra gesloten. De burgemeester anticipeerde onmiddellijk en er was vrij snel in het stadhuis een vergadering met de noodplanning. Samen met collega Ine Degrande was ik daar aanwezig. De stad deed echt hun best en spaarde kosten noch moeite om te zorgen voor die flyers. De stad zorgde voor 1.500 flyers. In de flyer worden alle coronatips klaar en duidelijk uitgelegd."Bedoeling is dat we die flyers afgeven aan de meest kwetsbare patiënten. Voor veel mensen is de situatie nog niet duidelijk. Nu worden ze met die flyer allemaal goed geïnformeerd." Naast zelfstandig thuisverpleger heeft Bernard Geldhof ook zijn firma Medimoto. Hij is op allerlei sportevenementen aanwezig met zijn ambulancemotor, op vraag van de organisatoren. Nu zijn er geen wieler- en loopwedstrijden. "Ondertussen heb ik me geregistreerd voor de medische reserve en is mijn aanvraag aanvaard", aldus Geldhof. "Nu kan mijn ambulancemotor worden ingezet voor heel wat andere dringende opdrachten."