Tessa De Rese start crowdfunding voor operatie van Danka’s achterpootjes

Tessa De Rese heeft een groot hart voor dieren. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Tessa De Rese (25) heeft een groot hart voor dieren. Ze is al acht jaar veganist en een tijdje dierenrechtenactiviste. Via de vzw Bright Eyes zet ze zich in voor honden in Servië. Daar leerde ze Danka, een hond met misvormde pootjes, kennen. Via een crowdfunding wil ze nu de operatie aan Danka’s pootjes bekostigen.

Danka, een hond van anderhalf jaar oud, werd in Servië langs de weg gevonden, samen met haar zusje en twee broertjes en kwam in het asiel terecht. “Al snel werd duidelijk dat alle hondjes misvormde pootjes hadden. Vooral Danka was er slecht aan toe, want zij kan helemaal niet stappen”, vertelt Tessa. “Ik ben met hen zelf naar de dierenarts geweest in Servië en zo de situatie beginnen opvolgen.”

De liefde voor dieren zit er bij Tessa al lang in. “Al op jonge leeftijd was ik met dieren bezig. Thuis hadden we knaagdieren en mijn oma had een hond. Die liefde is er altijd al geweest, maar in de loop van de jaren nog sterker geworden. Ik ben uiteraard begaan met mensen, maar nog net iets meer met dieren”, lacht ze. “Op een bepaalde leeftijd werd het ook duidelijk dat het leven van dieren niet altijd mooi is. Op een bepaald moment kijk je de realiteit in de ogen en ga je beseffen dat je iets moet doen. Ik kan niet om met onrecht en veel dieren worden onrecht aangedaan. Dieren kunnen zichzelf niet verweren.”

Danka kan geholpen worden door een operatie.
Danka kan geholpen worden door een operatie.

Net dat is de reden waarom Tessa zich zo hard inzet voor Danka. “Danka kwam ondertussen via het officieel transport naar België, waar ze nu in een opvang voor honden verblijft. Initieel was het plan om een groot evenement te organiseren voor Danka om zo haar operatie aan beide pootjes te kunnen betalen. De kosten bedragen 3.000 euro per poot. Haar pootjes moeten rechtgezet worden in de dierenkliniek en ook aan haar knieschijven moet ze geopereerd worden. Een heel moeilijke operatie”, weet Tessa. “Die operatie zal haar levenskwaliteit serieus doen toenemen. Ze zal weer kunnen lopen. Danka verdient dat, want ze is een prachtbeest en heel erg lief.”

Crowdfunding

Tessa zette onlangs een crowdfunding op om geld in te zamelen voor Danka. “Dat bracht al 3.000 euro op, waardoor we al een pootje konden laten opereren. Die operatie is geslaagd, maar we komen nog 3.000 euro tekort om haar ander pootje te opereren. We weten dat het moeilijke tijden zijn nu, maar we rekenen een beetje op de steun van echte dierenliefhebbers”, besluit Tessa. Wie Danka wil steunen kan een gift doen op het rekeningnummer BE52 9733 6431 9809. Er worden ook t-shirts verkocht.

Info via de Facebookpagina van Bright Eyes vzw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier