Terug naar het middeleeuwse Poperinge op Archeologiedag

Tijdens de Archeologiedag kun je genieten van diverse demonstraties in het stadspark. © MD
Redactie KW

Op zondag 11 oktober, van 13 tot 18 uur, vindt in het Poperingse stadspark de Archeologiedag plaats. Een levensecht middeleeuws kampement vormt er het startpunt van verschillende activiteiten rond het rijke middeleeuwse verleden van Poperinge.

Zo kun je met je gezin of je bubbel een workshop scherven puzzelen met middeleeuwse scherven uit de Onze-Lieve-Vrouweparochie volgen of meedoen aan één van de gidsbeurten langs de middeleeuwse restanten van Poperinge en een rondleiding op de opgraving in de Gasthuisstraat.

In het middeleeuwse kampement zijn er tussen 13 en 17 uur demonstraties met een smid, boogschutters, zwaardvechters, wevers, kruidenvrouw, schrijfatelier, … Verder is er ook een tentoonstelling met middeleeuwse vondsten uit het stadscentrum.

Praktisch

De gidsbeurten (20 personen) met respectievelijk Guido Vandermarliere en Kristof Papin starten om 13 en 15.30 uur. De wandeling langs verschillende oude opgravingen naar de opgraving in de Gasthuisstraat start op het uur en dit van 13 tot 16 uur.

Voor de workshop en de gidsbeurten is vooraf inschrijven verplicht. Meer info vind je op www.co7.be. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier