Ter Deeve is nieuwe thuishaven voor S-Plus

Vooraan v.l.n.r. : bestuurslid Anny Noppe, secretaris Marijke Baert, schatbewaarder Roos Coudenys, bestuurslid Luc Werbrouck. Achteraan v.l.n.r. : Centrumleidster Ter Deeve Ines Cardoen, voorzitter Guido Demeyer, ondervoorzitter Jacky Baekeland. Schepen van Seniorenbeleid Rita De Costere was verontschuldigd. © LB
Redactie KW

Toen op 1 september café feestzaal De Germinal in Meulebeke alle activiteiten stopzette, betekende dit voor heel wat verenigingen het einde van enkele mooie decennia waarin ze bij uitbaatster Nicole Masselis steeds welkom waren. Meteen moesten die verenigingen op zoek naar een nieuw lokaal. S-Plus vond dat in Ter Deeve.

Een van de getroffen verenigingen was ongetwijfeld S-Plus, een Vlaamse sociaal-culturele seniorenorganisatie die activiteiten organiseert waarbij ontspanning en engagement centraal staan.

Voorzitter Guido Demeyer: “In de Germinal werden onze senioren door uitbaatster Nicole vertroeteld. Bij de spelnamiddagen en de vele koffietafels die we er organiseerden, was Nicole steeds de helpende hand.”

“Bij het maken van een keuze voor een nieuw onderkomen voor onze vereniging hebben we geen ogenblik getwijfeld om Ter Deeve naar voor te schuiven. Het dienstencentrum bezit een uitermate aangepaste accommodatie voor onze senioren. Er zijn parkeermogelijkheden in overvloed, het centrum is centraal gelegen en we hebben ook leden die momenteel in de flats daar wonen. We kunnen ook rekenen op een zeer goede medewerking van de mensen van ter plaatse.”

De nodige knowhow

“Deze nieuwe locatie beschikt ook over zeer ruime en luchtige zalen, ze hebben eveneens een professionele keuken waarop wij beroep kunnen doen en misschien even belangrijk, zowel het personeel als de directie bezitten de nodige knowhow om met senioren te werken.”

“Enkele van onze activiteiten grepen reeds op deze locatie plaats en we hopen in de toekomst, eens corona voorbij is, alles in en rond het dienstencentrum te kunnen organiseren.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier