Tentoonstelling ‘Schelpen uit de Noordzee’ in het Zwin Natuur Park

De tentoonstelling brengt een selectie uit de rijke verzameling schelpen van Patrick Danneels. © DM
Redactie KW

Vrijdagavond werd in het Zwin Natuur Park de nieuwe tentoonstelling ‘Schelpen uit de Noordzee’ voorgesteld. De tentoonstelling loopt tot en met 19 april. Een bezoek aan de tentoonstelling is inbegrepen in de toegangsprijs van het park.

De tentoonstelling brengt een selectie uit de rijke verzameling schelpen van Patrick Danneels en belicht een aantal boeiende aspecten rond schelpen die te vinden zijn in en aan onze Noordzee. De collectie toont tientallen bijzondere schelpen waarvan enkele unieke vondsten zoals een afgeknotte strandgaper en een wulk. Je ontdekt hoe een schelp in elkaar zit en hoe een schelp groeit. De tentoonstelling besteedt ook aandacht aan de soorten schelpen en de bedreigingen waarmee ze te maken hebben. Ook komen inktvissen aan bod, want onder de huid hebben ze ook een schelp, en ook die spoelen aan. De tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden.

De tentoonstelling kan worden gerealiseerd dankzij de schenking van de schelpencollectie van de familie Danneels. Vorig jaar overleed Patrick. Het was zijn wens om zijn ruime schelpencollectie te schenken aan een bestemming zoals het Zwin Natuur Park, dat educatie hoog in het vaandel draagt.

(DM)

In maart is het Zwin Natuur Park open van woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur, in april van dinsdag tot en met zondag. Tijdens de paasvakantie is het park elke dag open van 10 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier