Te weinig standhouders enthousiast, dus geen Jaarbeurs dit jaar in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Dit jaar geen Jaarbeurs in Roeselare, de risico’s zijn te groot. “Te weinig standhouders zien het zitten en een beurs in een beperkt deel van Expo Roeselare is niet haalbaar”, klinkt het bij voorzitter Stijn Couvreur.

De Jaarbeurs is de grootste beurs in Roeselare en vindt telkens begin november plaats, dit jaar normaal van 1 tot 11 november. “Helaas hebben we moeten beslissen om de beurs af te gelasten”, horen we van voorzitter Stijn Couvreur. “We hebben een rondvraag gedaan bij de standhouders. Een vijfde is enthousiast, twee vijfde ziet het niet zitten en de rest was eventueel wel positief indien ze een korting op het standgeld zouden krijgen, wat financieel onmogelijk is voor ons. Uiteindelijk zijn er dus te weinig standhouders enthousiast en de beurs in slechts twee beuken organiseren is niet te doen, dus hebben we deze pijnlijke beslissing moeten nemen.”

“Nochtans hadden we verschillende scenario’s klaar liggen”, gaat Stijn verder. “Er was een plan om op hetzelfde moment 700 à 800 bezoekers binnen te laten. Dat zorgt voor normale bezoekersaantallen op weekdagen, maar natuurlijk een pak minder voor piekdagen. Daar kunnen we helaas niet rond. De voorbereidingen liepen nochtans erg goed. Begin maart, vlak voor de uitbraak van het coronavirus, zaten we met een bezetting van 65 procent. Nooit eerder was dat het geval.”

Afscheid in mineur

“We hopen alvast dat we de beurs volgend jaar wel kunnen organiseren, het is te vroeg om daar nu uitspraken over te doen”, stelt Stijn. “Het virus zal nog niet weg zijn, maar met een werkend vaccin kan er misschien al wat meer.”

Het zou normaal de laatste beurs worden voor Rita Betrtrem, het gezicht van de Jaarbeurs. “Al jaren leidt zij alles in goede banen. Het zou haar laatste beurs worden. Voor haar is het dubbel zo jammer, een afscheid in mineur. Zij verdient een mooier afscheid!”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier