Taylor uit Hooglede schiet vanavond raak in Belgium’s got Talent

Taylor Plysier won al heel wat prijzen. Nu wil ze ook haar kunnen tonen in Belgium's Got Talent. (foto KK) © (foto KK)
Redactie KW

Belgisch, Brits, Spaans, Europees én wereldkampioene is de amper 13-jarige Taylor Plysier al. Deze katapultspecialiste heeft kasten vol bekers en bewijst wedstrijd na wedstrijd dat ze over een ongelooflijk schiettalent beschikt. Vanaf vandaag waagt ze haar kans in Belgium’s got talent.

Taylor woont met haar broer Sasha (19), zussen Shakira (17) en Gibsy (10), haar ouders Kelly Degryse (36) en Koen Plysier (39) en ‘omie’ Maria Verhelle in de Bruggestraat in Gits. Ze startte vorige week in het tweede jaar van het Roeselaarse Vrij Technisch Instituut. Nadat ze twee jaar geleden in Plopsaland bij toeval haar buitengewone talent ontdekte, rijgt ze de titels én wereldtitels aan elkaar. Heel het gezin Plysier is begeesterd door deze niet-alledaagse sport met Taylor op kop. “Het is voor ons niet enkel een hobby”, klinkt het bij mama Kelly Degryse. “Het is een manier van leven.” Sinds vorig jaar heeft ze met Game Keeper Proshot Team Roeselare haar eigen club in de Piljoenstraat op de wijk De Ruiter. “Een dure sport is het zeker niet. Een paar knikkers en een houten katapult zijn je enige wapens.”

Audities

“Na één van de vorige BGT-edities heb ik mij ingeschreven. Mijn mama dacht dat ik het niet durfde”, grijnst deze jonge meid. “Op 7 juli ging die auditie voor de jury door.” Eén van Taylor’s sterktes is dat ze tijdens wedstrijden altijd heel rustig blijft. Dit keer was ze bloednerveus. “Door de stress vond ik op een bepaald moment de ster niet meer waarop ik moest plaatsnemen. De schouwburg zit propvol mensen en die bekende juryleden zijn ook niet ideaal om je mentaal op te laden. Achteraf heb ik wel een praatje kunnen doen met Koen Wauters en Laura Tesoro. Sympathieke mensen die hun best doen om je op je gemak te stellen. Stan (Van Samang) heeft mijn katapult zelfs vastgehad”, lacht deze schietlapspecialiste. Sowieso beseft Taylor dat de finale halen uiterst moeilijk wordt. “Die dansgroepen hebben een veel ruimere achterban, dus maak ik mij inderdaad geen illusies. Mijn hoofddoel was wat promotie maken voor onze club én onze sport bekend maken in België. Als ik leerkrachten op school vertel wat mijn hobby is, vallen ze meestal uit de lucht. ‘Een competitie voor katapultschieten? Bestaat zoiets echt?’ klinkt het dan.” Taylor heeft nog drie grote dromen. Ze hoopt dat het katapultschieten ooit een olympische sport wordt. Daarnaast wil ze graag eens tijdens een tornooi een perfecte score van 120 gooien. “Die laatste uitdaging behoort zeker tot de mogelijkheden. Dit jaar gooide ik op competitieniveau twee keer 118. Mijn ultieme droom blijft scherpschutter worden.” Volgens mama Kelly heeft Taylor een enorme wilskracht. “Ze gaat altijd recht op haar doel af. Ze heeft een zekere drive en kan perfect omgaan met stress, niet onbelangrijk voor het beroep dat zij voor ogen heeft.” Met supporters en clubgenoten bekijken Taylor en haar familie haar auditie voor BGT op groot scherm bij tennisclub Rista in de Wervikhovestraat 7A in Rumbeke.

Iedereen is van harte welkom. Als jij dit getalenteerde meisje wilt steunen, kun je tijdens haar auditie vanuit jouw zetel meebeslissen.

Via de VTM-go app kun je Taylor een Golden Buzzer geven. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier