‘t Veer zet zilveren G-voetballer Mike Watteyn in de bloemetjes

Mikes broer Joselito Watteyn, Gunther Bamelis (algemeen directeur van 't Veer), vader Patrick Watteyn, Mike Watteyn met zijn zilveren medaille, moeder Els Vereecke, stiefbroer Glenn Huysentrut en Bram Wenes (hoofd communiecatie 't Veer). © WO
Redactie KW

In ‘t Veer in Menen werd maandagmorgen op de werkvloer hulde gebracht aan Mike Watteyn. De jonge Rekkemnaar pakte met de nationale G-voetbalploeg zilver op de Special Olympics in Abu Dhabi.

“Ik speel op de rechterflank en mocht in elke wedstrijd van het tornooi opdraven”, opent Mike. “Scoren zat er spijtig genoeg niet in, maar ik zorgde wel voor vijf assists.” In totaal speelden de G-Duivels zes wedstrijden. “We wonnen van Tsjechië en Burkina Faso, speelden gelijk tegen Japan en Haïti en moesten enkel tegen Griekenland het onderspit delven. In de finale kwamen we opnieuw uit tegen Haïti, maar zij bleken toen met 1-2 net iets te sterk.”

“Het is niet de eerste keer dat een van onze werknemers zich in de kijker sport”, vertelt een gelukkige communicatieverantwoordelijke Bram Wenes. “Onlangs werd Vincent D’Hondt uit Passendale al voor de derde keer wereldkampioen G-darts.

De G-voetballers spelen later dit jaar nog een pinkstertornooi in Sint-Niklaas en strijden ook om de titel op een tornooi in Frankrijk. “Jammer genoeg zijn we geen profs”, aldus Mike nog. “Wij moeten alles nog uit eigen zak betalen, ook de vliegreis.” (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier