Student vist revolver op uit de Leie: “Uniek stuk in mijn collectie”

Redactie KW

Maandag sloeg Rekkemnaar Brian Roose (16) een wel erg bijzondere vis aan de haak. Toen hij een potje ging magneetvissen, haalde hij een complete revolver uit de Leie. “De meest bijzondere vangst tot nu toe” klinkt het bij de tiener.

Brian, die in het dagelijkse leven als student zijn dagen vult, keek al enige tijd uit naar maandag 4 mei. “Net zoals iedereen bleef ik ook in mijn kot en volgde ik lessen via het internet. Van mijn hobby, magneetvissen, kwam helemaal niets in huis. Maandag 4 mei werden de maatregelen versoepeld en mocht ik opnieuw gaan vissen, iets wat ik me geen twee keer liet zeggen”.

De student gooide zijn magneet uit in de Leie, net onder de brug die Lauwe met Wevelgem verbindt. Een hotspot voor allerlei militair materiaal zo blijkt. “In het verleden haalden we al eens een obus en zelfs kogels naar boven“, gaat Brian verder. “Ik hoopte natuurlijk dat ik ook die dag, na zo lang thuis te zitten, iets leuks naar boven kon halen. Bij mijn vierde worp trok ik mijn magneet terug op en merkte meteen dat er iets aan vast gekleefd was. Eenmaal op het droge kon ik mijn ogen niet geloven.”

(Lees verder onder de foto)

Student vist revolver op uit de Leie:

Geen verroeste fiets of een versleten ketting maar een rasechte revolver had zich aan zijn magneet vastgeklampt. “Ik schrok natuurlijk even want je haalt er meteen de wildste gangster verhalen mee in je hoofd” grapt hij. “Na wat opzoekwerk blijkt dat het gaat om een oude Franse revolver uit de oorlog. Het ding is compleet onbruikbaar omdat het al decennia lang onder water ligt. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een knappe souvenir is en een uniek stuk in mijn collectie. Ik ben echt benieuwd naar wat ik nog allemaal uit de Leie tevoorschijn ga halen”. (CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier