Streetrace in Waregem kan je voor het eerst geld opleveren

Mathieu Suys: "We organiseren voor het eerst een Cash Race. Je kan individueel deelnemen en 40 minuten racen." © a-DJW
Redactie KW

Zondag 18 augustus is de Waregem Streetrace aan zijn achtste editie toe. Het outdoor kartingevent vindt plaats op de parking van Mercedes-garage Ghistelinck. “Het is nu al geslaagd. De 4h Endurance Race is zo goed als uitverkocht. Daarnaast is er een nieuwtje: de Cash Race”, geeft organisator Mathieu Suys mee (38).

“Het is de eerste keer dat we nu zondag, naast de Endurance Race, een alternatief organiseren. Die eerste is een wedstrijd waarin je met teams vier uur afwisselend rijdt (om het halfuur ben je verplicht elkaar af te lossen, red.). Het alternatief is een Cash Race waarin je individueel kan deelnemen en 40 minuten mag racen. Bovendien moet elke bestuurder met hetzelfde gewicht starten, namelijk 80 kilogram. Zo krijgt iedereen gelijke kansen. Cash houdt dus in dat er geld mee kan verdiend worden”, knipoogt Mathieu. “Die wedstrijd start voor de Endurance Race om 11.45 uur. Er zijn nog plaatsen vrij, maar het concept slaat wel aan. De hoofdwedstrijd, voorafgegaan door een kwartier tijdrijden voor de pole positie, start om 13 uur. Dertig teams van maximaal zes mensen konden zich hiervoor inschrijven. De deelnemers komen vooral uit Groot-Waregem. Er is nog één plek beschikbaar”, vertelt de raamfabrikant. “Er zijn ononderbroken drank en hapjes te verkrijgen op een gezellig streepje muziek. Er is ook een vipformule voorzien. De teams hebben exclusief toegang tot het vipdorp waar zij extra verwend worden. Toeschouwers betalen geen ingang en kunnen dus de hele dag vrij genieten van het spektakel. Als het zou regenen, zijn we daar als organisatie natuurlijk op voorbereid.”

Voor de volgende editie verhuizen we misschien

Gladde baan

“Vanaf de eerste editie was het een succes. Het is nu, voor onze achtste editie, voor de vierde keer op een rij dat de Waregem Streetrace op de parking van Ghistelinck mag plaatsvinden. Bijgevolg kennen de deelnemers het parcours al goed. Het is zeker geschikt voor karts. Een mooie, gladde baan zorgt voor weinig belasting. Daarnaast proberen we het parcours zo groot mogelijk te maken.”

“Voor de negende of tiende editie zouden we misschien verhuizen, zodat het aantrekkelijk blijft voor de mensen. Of pakken we misschien weer met een nieuw concept uit.”(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier