Streekfonds steunt 13 muzikale projecten

Er werd maar liefst 32.500 euro verzameld. © foto Liesbeth Claerbout
Redactie KW

Het Streekfonds West-Vlaanderen steunde de voorbije jaren meer dan 500 projecten in onze provincie. Onlangs werden daar 13 projecten aan toegevoegd via De Muziekbank.

De Muziekbank ondersteunt initiatieven waarbij muziek de basis vormt om kansarme kinderen en jongeren te bereiken, te ondersteunen en te versterken. Deze projectoproep richtte zich zowel naar academies en muziekscholen als andere organisaties die in contact komen met kansarme jongeren waar de muzikale talenten onvoldoende kunnen ontwikkeld worden door familiale, sociale of financiële omstandigheden.

Er werden 32 projecten ingediend waarvan een onafhankelijke jury er 13 heeft weerhouden voor financiële steun. De projecten werden voorgesteld in Cultuurkapel de Schaduw in Ardooie tijdens een concert van The Antler King dat in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel per opbod verkocht werd. Het Streekfonds zamelt ook elk jaar geld voor de Muziekband in op het Buskerpodium van het Festival Dranouter en het initiatief wordt gesteund door Rotary Club Kortrijk-Groeninge en verschillende particuliere schenkers. Dankzij verschillende fondsenwervingsacties kon 32.500 euro worden toegewezen.

Het Streekfonds West-Vlaanderen is één van de grootste private initiatieven die sociale projecten in de provincie steunt. Het wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. (VVRK)

Info: www.streekfonds.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier