Statiekermis 2020 met veilig feestje in ieder huis

De 110de Statiekermis wordt er eentje in ultralight versie. Op de foto zien we v.l.n.r. erevoorzitter Carl Casier, schepen van Feestelijkheden Louis Vanderbeken, burgemeester van de Statiewijk Willy Cattebeke en voorzitter van het feestcomité Carl De Donder. © DRD
Redactie KW

De kermis in de Statiewijk wordt dit jaar eentje in ultra light versie. Alle artiesten die er de jongste kwarteeuw te gast waren, zullen te horen zijn via een livestream.

In de Statiewijk weten ze van aanpakken. Na het nieuws dat de 110de Statiekermis omwille van corona niet kan plaatsvinden zoals gepland, is het feestcomité niet bij de pakken blijven zitten. Zij hebben een leuk alternatief voor de jaarlijkse vedettenparade. In plaats daarvan komt er op zaterdag 3 oktober een optreden van DJ Thönder. De dj-set zal via een livestream uitgezonden worden. Alle artiesten die de voorbije 24 jaar opgetreden hebben tijdens de vedettenparade, zullen aan bod komen. Dat dj-optreden kan je vanaf 18 uur live beluisteren via de regionale radio Waregem1. Er zijn ook verschillende prijzen te winnen, onder meer een ballonvaart, aangeboden door Meubelen Gaverzicht.

Dankzij de sponsor

“Tijdens het luisteren naar de dj-set zal men in het passende glas kunnen toosten met een fles Filou van 75 cl. Onze sponsor Brouwerij Vanhonsebrouck, die ook Kasteelbier in het gamma heeft, bottelt hiervoor een speciale covid-19-versie. Elk huisgezin van de Statiewijk krijgt deze fles aangeboden door het feestbestuur. De fles Filou wordt ten huize bezorgd op zaterdag 3 oktober vanaf 9 uur. Wanneer iedereen van de wijk afstemt op Radio Waregem 1 op 105.4 of 107.7 en de volumeknop een tandje bijdraait, kunnen we met zijn allen toch een beetje genieten van de Statiekermis 2020.”

“De sponsors krijgen een fles aangeboden voor hun jarenlange trouwe steun aan de Statiewijkfeesten. In 2021 bestaat onze kermis 111 jaar. We kunnen nu al verklappen dat het een speciale editie wordt. Eentje om naar uit te kijken. Het volledige programma van 2020 wordt verschoven naar 2021 en er volgen nog een aantal verrassingen. Wij danken alvast de gemeente Deerlijk voor de extra steun in deze covid-19-tijden.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier