Stil zitten is niet aan Jesse Vanden Broeck besteed. Hij leidt het grafisch bureau Squair Media, is het creatieve brein achter de wenskaarten Kaart van Troje en lanceert nu samen met Freek Depraetere, cultuurfunctionaris van de gemeente Deerlijk, het nieuwe project Cargocollectief. Ze gaan beiden met hun cargofietsen bestellingen van lokale handelaars bij de klanten aan huis leveren. Ze doen dat in de komende dagen al voor Cook & Meat, Chocolaterie Hannes D'heedene en de apothekers van Deerlijk.

"We brengen het zo per vélo"

"Zowel Freek als ikzelf zijn twee stevige pedaleurs met een passie voor de fiets", start Jesse zijn verhaal. "Met het Cargocollectief zijn wij eigenlijk niets anders dan Deerlijkse fietskoeriers. Een start-up die in opdracht van lokale handelaars met cargofietsen goederen levert. Wij leveren ontbijtpakketten, bestellingen van boeken, boodschappen, geschenken... Als het in een cargofiets te puzzelen valt, brengen wij het in 'vervoering'..."

Beter milieu

"We zorgen met onze cargofietsen voor de last mile delivery van lokale handelaars naar hun klanten. Helemaal zonder uitlaatgassen dus. In een stedelijke context is de fiets heel vaak de beste en snelste keuze. We geloven er dan ook in dat we hiermee lokale handelaars een helpende hand reiken, een mooie extra service bieden aan hun klanten en een steentje bijdragen aan een beter milieu."

"Welke service we nog bieden? Wij zijn voorzien van isolatieboxen waarmee we ook gekoelde bestellingen kunnen leveren", gaat Freek verder. "De bestelling dient daarvoor individueel verpakt te zijn en voorzien van koelelementen die de temperatuur waarborgen. We kunnen ook, in onderling overleg, de bestelling bij de klant afrekenen. Daarvoor gebruiken we bij voorkeur Payconic, als het niet anders kan cash. Gekoelde leveringen moeten wel duidelijk op voorhand worden aangegeven."

Vier zones

"We rekenen een vast tarief voor leveringen binnen een bepaalde afstand, gerekend vanaf de Sint-Columbakerk in het centrum van de gemeente. Voor vaste wekelijkse ritten of vaker leveren, geven we graag een prijs op maat. We werken met vier zones: tot 1 km kost 5 euro, tot 3 km 7 euro, tot 6 km 10 euro en tot 9 km 15 euro, telkens BTW inbegrepen. We proberen in zo nuttig mogelijke tijdsblokken te leveren. Elke bestelling die voor 11.30 uur wordt doorgegeven, komt er aan tussen 16 en 18 uur. Bestellingen doorgegeven voor 16 uur, worden 's anderendaags geleverd tussen 7 en 8 uur. Indien noodzakelijk, zoals voor geneesmiddelen of bereid middageten, kunnen we volgens afspraak leveren."

"Dit systeem biedt ook heel wat voordelen voor de handelaars zelf. Men draagt bij aan gezondere lucht in de stad, men werkt samen met een lokale partner, de goederen worden met de glimlach geleverd, de handelaar is zeker van de grootste zorg voor de producten en we garanderen een snelle, efficiënte levering op vaste tijdstippen."

(RD)

Info: Cargocollectief, Harelbekestraat 57, 056 77 91 31, 0477 03 25 73, www.cargocollectief.be en info@cargocollectief.be.

Stil zitten is niet aan Jesse Vanden Broeck besteed. Hij leidt het grafisch bureau Squair Media, is het creatieve brein achter de wenskaarten Kaart van Troje en lanceert nu samen met Freek Depraetere, cultuurfunctionaris van de gemeente Deerlijk, het nieuwe project Cargocollectief. Ze gaan beiden met hun cargofietsen bestellingen van lokale handelaars bij de klanten aan huis leveren. Ze doen dat in de komende dagen al voor Cook & Meat, Chocolaterie Hannes D'heedene en de apothekers van Deerlijk."Zowel Freek als ikzelf zijn twee stevige pedaleurs met een passie voor de fiets", start Jesse zijn verhaal. "Met het Cargocollectief zijn wij eigenlijk niets anders dan Deerlijkse fietskoeriers. Een start-up die in opdracht van lokale handelaars met cargofietsen goederen levert. Wij leveren ontbijtpakketten, bestellingen van boeken, boodschappen, geschenken... Als het in een cargofiets te puzzelen valt, brengen wij het in 'vervoering'...""We zorgen met onze cargofietsen voor de last mile delivery van lokale handelaars naar hun klanten. Helemaal zonder uitlaatgassen dus. In een stedelijke context is de fiets heel vaak de beste en snelste keuze. We geloven er dan ook in dat we hiermee lokale handelaars een helpende hand reiken, een mooie extra service bieden aan hun klanten en een steentje bijdragen aan een beter milieu.""Welke service we nog bieden? Wij zijn voorzien van isolatieboxen waarmee we ook gekoelde bestellingen kunnen leveren", gaat Freek verder. "De bestelling dient daarvoor individueel verpakt te zijn en voorzien van koelelementen die de temperatuur waarborgen. We kunnen ook, in onderling overleg, de bestelling bij de klant afrekenen. Daarvoor gebruiken we bij voorkeur Payconic, als het niet anders kan cash. Gekoelde leveringen moeten wel duidelijk op voorhand worden aangegeven.""We rekenen een vast tarief voor leveringen binnen een bepaalde afstand, gerekend vanaf de Sint-Columbakerk in het centrum van de gemeente. Voor vaste wekelijkse ritten of vaker leveren, geven we graag een prijs op maat. We werken met vier zones: tot 1 km kost 5 euro, tot 3 km 7 euro, tot 6 km 10 euro en tot 9 km 15 euro, telkens BTW inbegrepen. We proberen in zo nuttig mogelijke tijdsblokken te leveren. Elke bestelling die voor 11.30 uur wordt doorgegeven, komt er aan tussen 16 en 18 uur. Bestellingen doorgegeven voor 16 uur, worden 's anderendaags geleverd tussen 7 en 8 uur. Indien noodzakelijk, zoals voor geneesmiddelen of bereid middageten, kunnen we volgens afspraak leveren.""Dit systeem biedt ook heel wat voordelen voor de handelaars zelf. Men draagt bij aan gezondere lucht in de stad, men werkt samen met een lokale partner, de goederen worden met de glimlach geleverd, de handelaar is zeker van de grootste zorg voor de producten en we garanderen een snelle, efficiënte levering op vaste tijdstippen." (RD)