Standenbouwer Bulik uit Izegem schakelt door coronavirus over op plexiglas-schermen

Zaakvoerster Sofie Vandenbriele van Bulik Standbouw. © Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Veiligheid voor alles geldt dezer dagen meer dan ooit en dat heeft ook standenbouwer Bulik op de Bosmolens begrepen. Omwille van het coronavirus zijn alle beurzen afgelast en heeft het bedrijf heel wat minder werk dan anders. Om toch nog wat inkomsten te genereren en lokale handelaars een handje te helpen in de strijd tegen het virus schakelt het nu over op het maken van plexiglas-schermen die je op de toonbank kan zetten.

Normaal is het nu de drukste periode voor Bulik, maar het orderboekje is door het coronavirus plots leeg. “Normaal hadden we deze maand zestien beurzen waar we standen moesten bouwen, maar alles is geannuleerd”, zegt zaakvoerster Sofie Vandenbriele. “We hebben al het online platform togetheragainstcorona.be opgericht, waar wie klusjes zoekt of er aanbiedt terecht kan, maar dit weekend kregen we ook de vraag van een apotheker om een plexiglas scherm te ontwikkelen. Dat dient om te plaatsen op de toonbank zodat je elkaar nog wel ziet, maar net iets meer bescherming hebt. Een van de manieren om het over te dragen is immers door speeksel en zo kan je je er ideaal tegen beschermen. Door die ene klant kwamen we op het idee om dit systeem op grotere schaal toe te passen en ondertussen zijn er al ruim tien orders geplaatst door lokale handelszaken.”

Om personeel te helpen

Een van de handelaars die al een bestelling plaatste is bakker Jan Dierickx-Visschers. “De klanten komen nog, maar houden toch afstand”, zegt hij. “Dit hebben we via affiches en de tv in de winkel gemeld. Nu hebben we ook zo’n scherm geplaatst om ons personeel te helpen. Omdat ze niet in contact zouden komen met klanten. We hebben onder andere een winkelmeisje dat zwanger is en we willen geen risico’s lopen. Na iedere klant moeten ze hun handen ontsmetten.” Naast de bakker zijn er ook al bestellingen voor onder andere apotheek Thomas, takeawayzaken en frituren in de regio.

Standenbouwer Bulik uit Izegem schakelt door coronavirus over op plexiglas-schermen
© Frank

De schermen zijn modulair en dus gemakkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in formaten van 1 meter en 75 centimeter. De prijs is 90 of 85 euro, exclusief btw. “Onderaan is er wat ruimte vrij gelaten om bijvoorbeeld via bankkaart te betalen“, geeft Sofie nog mee. Achteraf is het ook snel op te bergen. Het is gemakkelijk demonteerbaar en neemt weinig plaats in.”

Info: www.bulikstandbouw.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier