"Ik heb hier geen verklaring voor", zat coach Pascal Verriest duidelijk verveeld met de zaak. "Er is vorige week een mail verstuurd met de uitnodiging naar alle spelers. Toch vond niemand het nodig om te reageren. Als trainer zit ik al een gans seizoen achter hun veren, maar ik kon hen niet pushen om ook naar de huldiging te komen. Een jammerlijke zaak wel."

Gelukkig voor de club tekenden toch wat bestuursleden present zodat de zaal toch wat gevuld leek. Ook verschillende leden van de supportersclub kwamen naar de huldiging al waren die niet te spreken over de no-show van hun favoriete spelers. "Weinig respectvol tegenover de club, het stadsbestuur en de supporters", spuwde Luc Mahieu achteraf zijn gal op Facebook. Ook Dirk Neyrinck deelde die mening. "We springen een gans jaar voor de spelers en dan lappen ze ons dit. Ik vind dit er helemaal over."

Trainer Pascal Verriest zat duidelijk verveeld met de zaak., MPM
Trainer Pascal Verriest zat duidelijk verveeld met de zaak. © MPM

Slechte communicatie

Schepen van Sport Eddy Lust reageerde ook ontgoocheld. "De club deed zélf een aanvraag voor de ontvangst. Net daarom verrast het me nog meer dat er geen respons kwam. Slechte communicatie onder de spelers ligt allicht aan de oorzaak van dit voorval. Maar ik maakte dat nooit eerder mee." Zijn de voetballers bij een volgende kampioenstitel nog welkom op het stadhuis? "Ach, als ze een aanvraag indienen dan kunnen we bijna niet anders dan daarop in te gaan. Deze zaak zal allicht geen gevolg krijgen."

Het bestuur, een aantal supporters en de trainersstaf poseerden samen met het stadsbestuur., WO
Het bestuur, een aantal supporters en de trainersstaf poseerden samen met het stadsbestuur. © WO

De blamage was compleet toen bleek dat het stadsbestuur ook een cadeau had voorzien voor boegbeeld Ward Vanaudenaerde die straks aan zijn 24ste seizoen als speler van de grensclub start. "Echte clubliefde bestaat nog", lauwerde Eddy Lust. Maar de attentie kwam Vanaudenaerde dus zelf niet in ontvangst nemen. Op het moment van de huldiging nam hij deel aan een kubbtoernooi.

Examens

"Natuurlijk was ik graag aanwezig geweest", zegt Vanaudenaerde. "Helaas stond dat toernooi al een eind vast en kregen we pas vorige week de uitnodiging voor de huldiging. Ik had het ergens wel verwacht dat het moeilijk zou worden om spelers te mobiliseren."

Thibeau Maes, speler van de beloften, valt uit de lucht als we hem informeren naar de reden van de afwezigheid. "Er werd niet gepraat in de groep over die huldiging. Zelfs toen we vorige week donderdag onze kledij gingen passen op de club bleef het daar muisstil rond. Sowieso zat de timing -midden in de examens- ook niet zo goed."

(Maxime Petit)

"Ik heb hier geen verklaring voor", zat coach Pascal Verriest duidelijk verveeld met de zaak. "Er is vorige week een mail verstuurd met de uitnodiging naar alle spelers. Toch vond niemand het nodig om te reageren. Als trainer zit ik al een gans seizoen achter hun veren, maar ik kon hen niet pushen om ook naar de huldiging te komen. Een jammerlijke zaak wel."Gelukkig voor de club tekenden toch wat bestuursleden present zodat de zaal toch wat gevuld leek. Ook verschillende leden van de supportersclub kwamen naar de huldiging al waren die niet te spreken over de no-show van hun favoriete spelers. "Weinig respectvol tegenover de club, het stadsbestuur en de supporters", spuwde Luc Mahieu achteraf zijn gal op Facebook. Ook Dirk Neyrinck deelde die mening. "We springen een gans jaar voor de spelers en dan lappen ze ons dit. Ik vind dit er helemaal over."Schepen van Sport Eddy Lust reageerde ook ontgoocheld. "De club deed zélf een aanvraag voor de ontvangst. Net daarom verrast het me nog meer dat er geen respons kwam. Slechte communicatie onder de spelers ligt allicht aan de oorzaak van dit voorval. Maar ik maakte dat nooit eerder mee." Zijn de voetballers bij een volgende kampioenstitel nog welkom op het stadhuis? "Ach, als ze een aanvraag indienen dan kunnen we bijna niet anders dan daarop in te gaan. Deze zaak zal allicht geen gevolg krijgen."De blamage was compleet toen bleek dat het stadsbestuur ook een cadeau had voorzien voor boegbeeld Ward Vanaudenaerde die straks aan zijn 24ste seizoen als speler van de grensclub start. "Echte clubliefde bestaat nog", lauwerde Eddy Lust. Maar de attentie kwam Vanaudenaerde dus zelf niet in ontvangst nemen. Op het moment van de huldiging nam hij deel aan een kubbtoernooi."Natuurlijk was ik graag aanwezig geweest", zegt Vanaudenaerde. "Helaas stond dat toernooi al een eind vast en kregen we pas vorige week de uitnodiging voor de huldiging. Ik had het ergens wel verwacht dat het moeilijk zou worden om spelers te mobiliseren." Thibeau Maes, speler van de beloften, valt uit de lucht als we hem informeren naar de reden van de afwezigheid. "Er werd niet gepraat in de groep over die huldiging. Zelfs toen we vorige week donderdag onze kledij gingen passen op de club bleef het daar muisstil rond. Sowieso zat de timing -midden in de examens- ook niet zo goed." (Maxime Petit)