Stad Diksmuide wijst startende ondernemers de weg in CC Kruispunt

Staand herkennen we Bieke Vanslembrouck, Natalie Vercouter (Liantis), Pauline Vanoverschelde (Unizo), Laurens Hooghe, Nathalie Van raepenbusch, Bart Seys (Unizo), Ilse Laverge en burgemeester Lies Laridon. Zittend zien we Britt De Roy (e-wijf), Nadia Serlez (Sferio), Hannelore Leeuwerck (Start&Go) en Frank Gevaert (Unizo). © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Onlangs werd in CC Kruispunt voor alle startende ondernemers een avond vol informatie met gelegenheid tot kennismaken met collega’s georganiseerd. Onder meer Unizo, Syntra West en POM West-Vlaanderen tekenden present.

Als eerste kwam burgemeester Lies Laridon uitleggen wat de stad voor zijn ondernemers doet. Dat gaat van huursubsidies over het organiseren van modeshows met lokale zaken, naar een etalagewedstrijd. Daarnaast heb je ook de Diksmuidebon, die heel erg in trek is om als geschenk aan te bieden en die ook een steun is voor de Diksmuidse handelaars. Ook de mogelijkheid om te starten met een eigen zaak in het Werkpand, een plaats waar ateliers en burelen kunnen gehuurd worden, is een mooi initiatief.

Prille begin

Daarna kwam Hannelore Leeuwerk van Syntra West en POM West-Vlaanderen uitleg geven over het Start&Go-project, een project dat de startende ondernemer van bij het prille begin op weg zet om van zijn onderneming een succes te maken. Ook Unizo, vertegenwoordigd door Frank Gevaert, die op zijn beurt kwam uitleggen wat Unizo voor de startende maar ook voor de reeds langere tijd zelfstandige kan betekenen. Unizo begeleidt en staat ondernemers bij van idee tot onderneming, versterkt, verbindt en verdedigt de ondernemers.

Getuigenissen

Tot slot kwamen twee Diksmuidse ondernemers getuigen over het werken in Diksmuide. Nadia Serlez startte in oktober 2023 haar winkel Sferio in de Generaal Baron Jacquesstraat en e-wijf startte haar marketingbureau in de IJzerlaan. Beiden toonden zich heel tevreden met de sfeer om te ondernemen in Diksmuide, waren vol lof over de klanten en over de hulp via Start&Go, via Unizo en de stad. Vooral de evenementen die georganiseerd worden om de ondernemers een ruggensteuntje te geven vallen in de smaak.

Meer info over wat Stad Diksmuide doet, vind je via www.doenindiksmuide.be, over het project StartéGo via www.startandgo.be en over Unizo via unizo.diksmuide@unizo.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier