Stad Brugge voorziet bijna 600 kerstbomen

© (Foto PDV)
Redactie KW

Ook dit jaar investeert het Brugse stadsbestuur in kerstdecoratie in de stad en daarbij spelen kerstbomen een bijzonder grote rol. “In totaal worden er bijna zeshonderd voorzien” zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus). “Nieuw is dat we ook de poortstraten betrekken bij de gezellige sfeer van Wintergloed. De handelaars daar kunnen gratis een kerstboom bestellen.”

De Stad Brugge wil dit jaar de kerstanimatie in de stad nog uitbreiden en wil specifiek ook de poortstraten, zoals Langestraat en Ezelstraat bijvoorbeeld, betrekken. “Daarom investeren we dit jaar in extra sfeer door onze handelaars in die straten een gratis kerstboom aan te bieden. Op deze manier dragen ook zij mee aan de toffe sfeer die onze stad typeert tijdens de kerstperiode”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “De handelaar moet wel zelf lichtjes verzorgen en ze versieren. We zullen in de loop van december ook een prijs uitreiken voor de mooiste kerstboom in de poortstraat.”

Het enige wat de handelaars hoeven te doen, is een aanvraag indienen voor 19 oktober via https://www.brugge.be/kerstbomenwinkelspoortstraten. De kerstbomen worden afhankelijk van de straat tussen 16 en 19 november bezorgd door de stadsdiensten. “Als elke handelaar intekent dan realiseren we een leuke wandelweg van de Ezelpoort naar Markt, van de Smedenpoort naar ‘t Zand, van de Gentpoort naar het centrum van de Kruispoort naar de Markt. Ook het eerste stuk van de Katelijnestraat komt in aanmerking aangezien de straat open is tot aan de Arsenaalstraat”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

“Er komen ook twee Kerstbosjes dit jaar. Eentje aan de Burg en eentje aan het station”, vult schepen Van Volcem aan. “Op de Burg komen naast de mooie kerstboom van 13 meter hoog ook dertig kerstbomen in mobiele kokers. Ook aan de voorkant van het station komt er een mooi bosje.”

Burgemeester De fauw wijst erop dat Brugge door de coronacrisis een pak activiteiten heeft moeten missen. “Het jaareinde betekent sowieso een donkere periode. Daarom doen we er als stadsbestuur alles aan om onze stad zo fijn mogelijk in te richten. Zo kunnen bezoekers en Bruggelingen op een aangename en veilige manier hun eindejaaraankopen doen bij onze lokale handelaars”, stelt de burgemeester.

In totaal plaatst de Stad dit jaar 595 kerstbomen verdeeld over het Brugse grondgebied. “Sinds deze legislatuur streven we ernaar om voldoende en kwalitatieve kerstbomen te plaatsen. We doen dit niet alleen op de vertrouwde locaties, maar ook op diverse pleintjes en in de deelgemeenten.”, besluit Mercedes Van Volcem.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier