Stad Brugge introduceert in 2020 nieuw aanbod ‘Sport in je Buurt’

Het stadsbestuur lanceert sportlessen voor volwassenen in Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, Koolkerke, Sint-Jozef en Brugge-centrum. © Getty Images
Redactie KW

Stad Brugge lanceert in 2020 een nieuw sportaanbod voor volwassenen in zes buurten en deelgemeenten. ‘Sport in je Buurt’ wordt de opvolger van Sportshoppen en richt zich vooral op buurten waar het sportaanbod beperkt is. De Stad zoekt een aanbieder die op weekbasis drie groepslessen per buurt organiseert.

Zo’n 13 jaar geleden organiseerde de Stad Brugge voor het eerst een eigen aanbod sport overdag voor volwassenen, namelijk ‘Sportshoppen’. Bedoeling was toen om inwoners die overdag tijd hebben op een goedkope manier aan te zetten om te sporten. Het aanbod werd verder uitgebreid, op vraag van de deelnemers, naar lessen tijdens de avonduren. Zo kon ook wie in dagregime werkt, aansluiten bij de Sportshoplessen.

Nieuwe naam, gewijzigde formule

“Wanneer we dat evalueren, merken we dat er het voorbije decennium in veel deelgemeenten heel wat extra regulier sportaanbod ontstaan is”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Niet enkel traditionele sportclubs maar ook heel wat nieuwe vzw’s en private aanbieders bieden tegenwoordig sportlessen aan. Door die evolutie kwamen we met ‘Sportshoppen’ op sommige plaatsen in een parallel circuit terecht. We besloten daarom om, onder een nieuwe naam en met licht gewijzigde formule, vooral naar de Brugse gemeenten en buurten met een beperkt sportaanbod te trekken.”

Het stadsbestuur maakte een optelsom van het aantal sportclubs per deelgemeente en kwam tot zes buurten en deelgemeenten om sportlessen voor volwassenen te organiseren: Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, Koolkerke, Sint-Jozef en Brugge-centrum. “In deze buurten zullen op vaste basis wekelijks drie sportlessen georganiseerd worden”, zegt de schepen van Sport. “De inhoud van de sportlessen wordt in december bepaald. Maar de nadruk zal sowieso liggen op een gevarieerd en toegankelijk aanbod aan groepslessen.”

‘Sport in je Buurt’ wordt in 2020 gelanceerd door de Stad, die gaat samenwerken met een externe partner voor de uitvoering. De gunningsprocedure daarvoor is uitgeschreven. Het definitieve programma van Sport in je Buurt wordt in december opgemaakt en bekendgemaakt. (NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier