Stad Brugge denkt na over zwemmen in Sint-Pietersplas en meer recreatie in de omgeving

De toenemende vraag naar zwemmogelijkheden in open lucht brengt de stad op ideeën omtrent een zwemzone in de Sint-Pietersplas en bij uitbreiding meer recreatieaanbod in de buurt. Een studiebureau krijgt de opdracht om die plannen uit te werken.

© PM

In het huidige Brugse beleidsprogramma wordt in het hoofdstuk ‘Brugge, sterk in sport’, de Sint-Pietersplas nadrukkelijk vermeld als recreatief gebied waar ‘spelen, zwemmen, watersport, ontmoeting en beleving centraal staan’. Inmiddels besliste het schepencollege om een studiebureau aan te stellen om dat voornemen onder de loep te nemen. Niet alleen wordt nagedacht over de mogelijkheid om een deel van de plas in de toekomst beschikbaar te stellen voor zwemrecreatie. Zoals dat deze zomer het geval is aan de Coupure, compleet met redders.

Wij zien het totaalplaatje overigens een heel stuk ruimer!”, benadrukt schepen Franky Demon, verantwoordelijk voor zowel ruimtelijke ordening als voor sport, “Wij dromen ook van kampeeraanbod en ook andere recreatiemogelijkheden komen in beeld. In het meest gunstige geval zou dan ook de ruimere omgeving betrokken worden bij dit project. De omwonenden en alle andere betrokkenen zullen daar uiteraard bij gehoord worden. Wij beseffen trouwens ook dat de kwetsbaarheid van het open polderlandschap, de waardevolle oude boomgaarden en de omwalde hoeve hier vlakbij terecht hun plaats zullen opeisen.” In die context komt ook het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan in beeld omtrent het in de buurt geplande voetbalstadion waarover het laatste woord nog niet is gezegd.

“De Sint-Pietersplas is momenteel de uitgelezen plek voor jeugdkampen rond windsurfen, zeilen en hun jongere sportzusje, het ‘suppen’“, vertelt Caroline Uyttendaele, verantwoordelijke van vzw Aan de Plas, “Maar ook wij zien ernaar uit om ‘onze’ plas beschikbaar te stellen voor een ruimer publiek. De waterkwaliteit zal alvast geen hinderpaal vormen, die wordt ook nu twee keer per week door deskundigen gecontroleerd!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.