Sport voor iedereen blijft de grote troef binnen Sportgroep Vaste Vuist

Bestuursleden Thomas Isebaert, Peter Bequart, voorzitter Dries Defossez, Patrick Isebaert en Dorine Vanhulle (vooraan op de foto) stelden in het bijzijn van burgemester Eddy Lust, Philippe Vanlangendonck, schepen Griet Vanryckegem, provincieraadslid Martine Vanryckeghem en Tom Vlaeminck het nieuwe werkjaar voor. (foto WO)
Redactie KW

Bij Sportgroep Vaste Vuist staat men te popelen om aan het nieuwe sportjaar te beginnen. Opnieuw bieden ze een enorm aanbod aan sporten aan. Daarbij opvallend veel nieuwigheden. De club hoopt dit jaar de kaap van de 2.000 leden te kunnen bereiken, iets wat er vorig sportjaar zat aan te komen, tot het coronavirus roet in het eten kwam gooien.

“We merken dat sporten voor heel wat mensen steeds belangrijker wordt en daar spelen we uiteraard graag op in”, aldus voorzitter Dries Defossez. “Onder de nieuwigheden valt het G-voetbal voor volwassenen, maar daarnaast is er ropeskipping, dance & burn, sportkot mannen en toestelturnen voor ex-gymnasten en ontspanningsminivoetbal. Dit jaar pakken we ook uit met de organisatie van de Zuidwest Cup, Ons Gymgala, Clubkampioenschappen, Arte Danst en wedstrijden binnen de GymFed, zoals het Vlaams kampioenschap toestelturnen voor mannen.”

Bij Sportgroep Vaste Vuist is het vaste aanbod groot. Zo is er onder meer het competitieturnen, het recreatief turnen, maar ook minivoetbal-G-Sport, basketbal, badminton, Yoga, Tai-Chi, klassiek ballet, petanque, aerobic, fietsen en wandelen. Daarnaast is er nog de dansafdeling Arte die al heel wat groepen telt.

Sportkot

Het G-voetbal voor volwassenen is toegankelijk voor alle volwassen spelers die niet terecht kunnen in een reguliere voetbalclub. Trainingen vinden plaats op zondag van 10 tot 11 uur. De ropeskipping is goed voor het uithoudingsvermogen, coördinatie, voetwerk, kracht, snelheid en timing. Dit vindt elke woensdag plaats van 14 uur tot 15 uur voor leerlingen van het zesde leerjaar en het middelbaar en van 15 tot 16 uur voor leerlingen van het tweede tot vijfde leerjaar. Dance& Burn is een doorlopende swingende aerobe training om de fitheid te verbeteren, dit op woensdag van 19.45 uur tot 20.45 uur. Ook nieuw is het sportkot (omnisport) voor mannen op dinsdag van 20.30 uur tot 22.15 uur. Tenslotte is er nog het ontspanningsvoetbal voor volwassenen (vanaf 16 jaar) op dinsdag en woensdag van 19.30 tot 20.30 uur en het toestelturnen voor ex-gymnasten, voorbehouden voor semi-gevorderden, op vrijdag van 20.30 tot 22 uur. (WO)

Wie inschrijft op zaterdag 29 augustus of op zaterdag 19 september; telkens van 9 tot 13 uur in Sporthal Ter Leie, krijgt een korting van 10 euro per discipline. Het sportjaar start op 1 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier