Splinternieuwe keuken De Boei is aanwinst voor school Petrus en Paulus West

Leerlingen en leerkrachten uit de school Petrus en Paulus West in de splinternieuwe keuken: "Het resultaat mag zeker gezien worden!" © BVO
Redactie KW

Leerlingen en leerkrachten uit de school Petrus en Paulus West uit de Stuiverstraat zijn apetrots op de pas geopende keuken De Boei.

“De keuken met zes individuele units bevindt zich in een hedendaags gebouw, rechts op de speelplaats”, schetst directeur Frank Travers. “De bouw kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking van de diverse afdelingen binnen onze school. Samen met de toenmalige zevendejaars renovatie bouw kwam het gebouw tot stand: metselen, vloeren, betegelen, chape gieten,, … Leerlingen houtbewerking maakten de ramen en deuren van De Boei. De jongeren installeerden ook de kranen, inductiekookplaten, de ovens, … De technische ploeg van West zorgde voor het plafond, de elektriciteit en sanitaire voorzieningen.”

Zes moderne units

“Het resultaat van al die inspanningen mag zeker gezien worden. De infrastructuur zal hoofdzakelijk gebruikt worden voor de tieners uit het eerste jaar van de B-stroom, het tweede jaar Mode-verkoop-voeding-verzorging (2 BMV), de anderstalige leerlingen van de OKAN-klas en door het Centrum Leren en Werken (CLW). Dankzij de zes moderne units kunnen de leerlingen er in kleine groepjes aan de slag. Ook andere huishoudelijke taken krijgen er hun plaats, zodat de gebruikers er ook kunnen leren wassen, strijken en afwassen.” De bouw van de keuken betekent een behoorlijk contrast met de kale ruimte van destijds. Lang geleden stond op deze plaats een scheepsmotor, en later zelfs een verbrandingsoven. Omdat het betonnen afdak een slechte beschutting was tegen regen en wind, rees het idee om de site om te bouwen tot een ontspanningsruimte. Vermits onze school nu over voldoende andere binnenruimtes beschikt, gaf de directie groen licht om in De Boei deze keuken te installeren. We danken ook uitdrukkelijk de medewerkers van de vlakbij gelegen sociale kruidenier De Antenne. Tijdens de innovatiewerken kon onze school er terecht”, aldus directeur Frank Travers.Tijdens de opening knoopten we een gesprek aan met Sima Alamo, Dita Vlaeminck en Sgafiqah Jabar, uit 2 BMV. “Vorige week mochten we voor het eerst aan de slag in de nieuwe leskeukens”, zeggen de drie meisjes.

Lekkere gerechten

“We bereidden pompoensoep, witte saus, prei en pudding. De keuken is overzichtelijk, waardoor je alles direct terug vindt. Daardoor verloopt het koken efficiënt en aangenaam. We zullen hier de komende maanden ongetwijfeld nog veel lekkere gerechten op tafel toveren”, aldus nog Sima Alamo, Dita Vlaeminck en Sgafiqah Jabar. (Bliek Vermeire)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier