Speeltuin New Ratatouille in Bavikhove opent later door coronavirus

Uitbaters Griet Baert en Filip Pattyn. (foto LOO)
Redactie KW

Op vrijdag 20 maart zou New Ratatouille, een nieuw binnenspeelplein voor kinderen aan Bavikhovedorp 17 de deuren openen, maar het coronavirus steekt daar een stokje voor. Zaakvoerder Griet Baert, die voor de uitbating hulp krijgt van haar man Filip Pattyn, blijft toch positief: “We weten dat we later moeten openen maar zijn er nu al klaar voor.”

Griet Baert (44) is getrouwd met Filip Pattyn (50). Zij hebben zes kinderen: de 19-jarige tweeling Neal en Dean, Lance (18), Fenna (14), Tibe (3) en Jules (20 maanden). Griet en Filip staan beiden voltijds in het onderwijs: Griet in het lager en Filip in het secundair onderwijs. “Door onze job en ons kroostrijk gezin hebben we veel ervaring met kinderen en jongeren“, lacht Griet. Vandaar nu ook het binnenspeelplein New Ratatouille.

“Voor mij is het al lang een droom om zoiets te doen: een binnenspeelplein voor kinderen en jongeren waar ze vrij zijn en hun ding kunnen doen”, vertelt Griet. “Het is boeiend om te zien als kinderen bezig zijn en creatief zijn: al spelend experimenteren, ontdekken, ervaren. Je ziet dat ook in de klas, maar in hun vrije tijd is dat toch nog anders. Toen de gelegenheid om met de New Ratatouille te starten zich voordeed, hebben we niet geaarzeld.”

Ook haar man Filip is enthousiast. “Ik zal mijn steentje bijdragen aan die droom”, lacht hij. “De zaak wordt ook een rustpunt en ontmoetingsplaats voor de ouders die samen iets kunnen drinken terwijl hun kroost speelt. We zijn blij met de woorden van schepen van Economie Kathleen Duchi, die zegt tevreden te zijn dat er nog mensen zijn die durven initiatief te nemen om iets te ondernemen en mensen samen te brengen. Dat doet deugd.”

Binnen én buiten

De grote binnenspeelhal werd ingedeeld in zones. De Pamperzone met ballenbad, minifietsjes, kruipzone, glijbaan en leerrijke speelborden is voor kinderen van 18 maanden tot 3-4 jaar. De Funzone is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. “Daar zitten enkele uitdagende spelletjes bij. Er is ook een kooi voor voetbal, basketbal en balspelen”, verklapt Griet. Op een groot tv-scherm worden kinderfilmpjes afgespeeld of kunnen sportwedstrijden worden gevolgd.

Er is ook een afgesloten buitenspeeltuin. “Daar kunnen de kinderen zich uitleven op het houten piratenschip met glijbaan, touwladder, klimrek en schommel.”

Kinderen moeten spelend kunnen experimenteren en ontdekken

Voorts kan je de zaak afhuren voor babyborrels, kinderfeestjes op maat, verjaardagsfeestjes en koffietafels, of gebruiken voor schoolnamiddagen. “We denken ook aan een soort afterworkparty op vrijdag: bij een drankje en wat tapas een beetje bekomen van de werkweek of bijpraten. En we hebben nog een menukaart met onder meer balletjes in tomatensaus, koninginnenhapje, varkenswangetjes…. Die kaart zal regelmatig veranderen”, zegt kok van dienst Filip. IJsjes en pannenkoeken worden in de zomer ook op het grote buitenterras geserveerd.

Familiebedrijfje

Griet denkt ook al aan de toekomst. “Er komt een speciale bierkaart waarbij we een bier van de maand voorstellen. Mensen hebben graag af en toe een ander biertje. We willen ook inspelen op trends zoals bijvoorbeeld games en computerspelletjes voor 10-plussers of nieuwe kinderspelletjes voor de allerkleinsten. Ook nieuwe formules willen we zoeken om ons aanbod te vergroten en up-to-date te houden.”

Tijdens de zomervakantie zal New Ratatouille elke dag open zijn. “Dat vraagt natuurlijk veel werk: onderhoud, planning, bedienen van bar en zaal. De tweeling en Lance kunnen dan meewerken. Misschien worden we wel een familiebedrijfje: een grote droom van mij“, lacht Griet.

“We waren in het begin een beetje ontgoocheld dat we door het coronavirus niet kunnen openen. Maar wat moet zijn, moet zijn. We weten dat we later openen en zijn er alvast klaar voor.” (Peter Van Herzeele)

De binnenspeeltuin zal open zijn op woensdag van 13.30 tot 19 uur, op vrijdag van 16 tot 20 uur, op zaterdag van 11 tot 20 uur en op zondag van 11 tot 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier