Speelpleinwerking Nesté voortaan enkel in Bellegem

Gail Buysschaert en Nicolas Baligant zijn de verantwoordelijken voor de speelpleinwerking die voortaan altijd vanuit vbs Bellegem (op de achtergrond) zal opereren. © (foto EDB)
Redactie KW

Speelpleinwerking Nesté die de voorbije jaren in Bellegem én in Rollegem haar activiteiten organiseerde, doet dit voortaan altijd van uit de vrije basisschool in Bellegem.

Nicolas Balligant (27) uit Kortrijk en Gail Buysschaert (20) uit Rollegem zijn de hoofdverantwoordelijken van Speelpleinwerking Nesté. Nicolas combineert de speelpleinwerking met zijn job als administratief medewerker bij Vives. Gail studeert sociaal werk aan Howest en werkt nog in het Formule 1-café in de karting in Kortrijk. Nicolas kende Steve, de oprichter van Speelpleinwerking Nesté van in de dansschool en begon zo nu zowat zes jaar geleden als monitor. Toen een aantal mensen stopte, werd Nicolas vier jaar geleden hoofdmonitor. Gail zit al acht jaar bij de speelpleinwerking. “Ik was nog heel jong en begon bij de kleutertjes”, zegt ze. Nu is ze al een jaar hoofdmonitor samen met Nicolas, met wie ze ook al vele groepen leidde.

Na bijna acht jaar hebben we nu nog één locatie“, luidt het bij Nicolas en Gail. In de communicatie naar ouders toe moet dit makkelijker worden. Vroeger wisselde het constant van de ene vakantie naar de andere.

Beter overzicht

Speelpleinwerking Nesté startte in 2011. “Er was een doorschuifsysteem per vakantie: de ene vakantie vond de werking in vbs Bellegem plaats en de vakantie erop verhuisden we naar vbs Rollegem”, begint Nicolas. “Toen er in de herfstvakantie geen werking meer was, werkten we tijdens de paasvakantie en eind augustus vanuit Rollegem en tijdens de krokusvakantie en in juli gingen we naar Bellegem. Dat was al iets gemakkelijker maar toch stonden sommige ouders wel eens aan de verkeerde school. Dit zal nu niet meer gebeuren. Na bijna acht jaar hebben we eindelijk een vaste locatie in vbs Bellegem.”

De kinderen komen voor 45 % uit Bellegem, het volgende grootste deel komt uit Rollegem maar er komen ook kinderen uit andere gemeenten zoals Spiere en Kooigem. In Rollegem zitten er verbouwingen aan te komen en het was praktisch niet meer echt haalbaar om er speelpleinwerking te organiseren. “De ruimte waar onze bureau stond en ook onze materiaalruimte zal als klas ingepalmd worden. Hier in Bellegem kunnen we de eetzaal gebruiken en we storen niemand. We hebben ook een beter overzicht”, aldus het duo.

Flexibel

Naar speelpleinwerking Nesté komen gemiddeld 50 kinderen tijdens de korte vakanties. “Op woensdagen is het aantal iets minder”, aldus Nicolas. In de zomer kan dit tot het dubbele oplopen. “Wij zijn flexibel. Je kan inschrijven voor één dag of voor één week. De inschrijvingen gebeuren op de werking zelf. Er zijn ongeveer 13 monitoren onder wie enkele die we mogen opbellen als het te druk is.”

Er is speelpleinwerking in vbs Bellegem aan de Bellegemkerkdreef van maandag tot vrijdag in de krokus- en de paasvakantie, de eerste weken van juli en de laatste weken van augustus. De inschrijvingen starten om 7.30 uur en er is opvang tot 17.30 uur. Kinderen vanaf het geboortejaar 2015 zijn welkom.

“We houden in de paasvakantie graag enkele gesprekken met nieuwe kandidaat-monitoren om hen tijdens de grote vakantie te kunnen inschakelen.”

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier