Speeldorp Burapark vindt vaste stek in pand Dierenshop Schellens in Gits

Foto: Saskia Buyse met kinderen Jente en Lennert in Burapark twee zomers geleden. Brent ontbreekt op de foto. © EV
Redactie KW

Al drie zomers op rij kunnen kinderen uit Gits en omstreken rekenen op heel wat speelplezier in het pop-up speeldorp ‘Burapark’ langs de Bruggesteenweg. Op een boogscheut van de oude locatie vindt Burapark dit jaar een nieuw onderkomen in het pand van de vroegere dierenwinkel Schellens.

Saskia Buyse werkt als informaticus in de Vives Hogeschool maar is in Gits vooral gekend als het gezicht van het pop-up speeldorp Burapark. De voorbije drie zomers toverde ze een terrein langs de Bruggesteenweg telkens weer om tot een speelparadijs met springkastelen, waterglijbaan en zwembaden. Het weer speelde elk jaar een grote rol. Naast regenweer zorgde ook de hittegolf vorig jaar dat het park regelmatig de deuren moest sluiten. Daar komt nu verandering in, want het speeldorp heeft plannen om te verhuizen naar een permanent onderkomen in het oude pand van dierenshop Schellens.

“Al van bij de start van Burapark waren we eigenlijk al op zoek naar een vaste locatie”, vertelt zaakvoerster Saskia Buyse. “Een pop-up speeldorp was maar één van de mogelijkheden die we voor ogen hadden. Een vaste stek hadden we altijd al in onze gedachten. We volgden de voorbije jaren al een aantal denkpistes maar dit pand was voor ons echt ideaal. We hebben op deze locatie een ruime parking, een terras, een cafetaria en een groot pand. Hier kunnen we mooi de combinatie maken van binnen en buiten spelen. Binnen zal er een speelstructuur komen, aangevuld met springkastelen. Buiten zal er ook mogelijkheid zijn om te spelen. Ik heb al één en ander opgemeten, op het terras is er zeker plaats voor het springkasteel met water.”

De opening zou in ideale omstandigheden voorzien zijn voor 1 juli. “We starten binnenkort met de werken. De ruimtes op zich zijn wel ok maar het is een oud pand, dus moet er één en ander vernieuwd worden. Ook de valse plafonds moeten eruit om hoogte genoeg te hebben voor de speeltoestellen.” De datum van 1 juli is dus nog niet honderd procent zeker. “Veel hangt ook af van de coronamaatregelen. Een combinatie met Burapark op de oude locatie is ook een mogelijkheid, dat zien we allemaal nog wel.” Vast staat dat gezinnen met kinderen die dit jaar hun vakantie waarschijnlijk in eigen land zullen doorbrengen wel oren zullen hebben naar dit initiatief.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier